НЛО лети над село Хухла

0

нлоНЛО от векове витае над ивайловградското село Хухла. То е разположено на уникално място и от най-високата му точка на върха на хълма Свети Пророк Илия се открива гледка към три държави – отпред е гръцко село, а зад него се виждат светлините на турския Одрин.
Явлението се появява над хълма като светеща звезда и се движи към Гърция. Местните жители казват, че прилича на Бурило – съдът, в който избиват маслото от млякото. Оприличават го също на кросно или вретено. Старите хора го наричат Светия Наместник и даже плашат децата с него.
Трийсетината жители на селото се кълнат, че когато се появи звездата над Хухла, в селото ставало светло, сякаш е полярна нощ.
Има хора, които са видели явлението за последно преди три години. Някои жени твърдят, че сиянието около звездата било като небесна Богородица с дете в ръцете, а на други им прилича на златна порта, която се отваря в небето през зимата след Богоявление.
Според тълкуванието на родения в селото Иван Бунков, главен редактор на вестник „Нов живот“, хълмът, който навремето е бил светилище, многократно си е сменял патрона. Последното му прекръстване е по време на християнството и тогава се сдобил с името, което носи сега – Свети Пророк Илия.
Сега местният патриот възстановил и параклис, построен по християнско време, чийто основи били заринати. От там работници взимали камъни да строят шосето на Хухла и така открили сакралното място.
Вкамененият водопад в ниското край река Арда е друга от мистериите на село Хухла. Капките вода се втвърдявали с времето и

село Хухла открай време е свърталище на НЛО
село Хухла открай време е свърталище на НЛО

образували нещо като лава, по която и сега се процежда вода. Жителите смятат, че тя има чудодейна и целебна сила.
Идваха група от лабораторията на БАН да замерват на върха на хълма за магнитна аномалия Слязоха долу да им покажа водопада и там забелязаха, че един от камъните е обработен от човешка ръка.
Като се вгледахме, наистина видяхме, че образува фигура на човек, с ръка, свита в характерно за този вид тотеми движение – с юмрук към сърцето. „Реших да се консултирам с известни археолози, казаха, че това е „Борба“ – фигура, която се поставя в центъра на светилище“, казва Бунков.
Според твърденията на археолозите, целият хълм над село Хухла е място за поклонение, свързано с пречистващата сила на водата. Преди векове на върха е имало кладенец. Водата на водопада е много странна, защото никога не намалява своя дебит. Вдясно от него има естествена чешма. Мястото е за усамотение, човек може да стои с часове и да се пречиства. Губиш чувство за пространство и време и се разтваряш в природата.
Водата идва по специални канали и подземни проходи от върха, които всъщност са следи от рудодобив. Според геолози там са живеели и жреците, които някога са управлявали златодобива. Наличието на много злато обяснява и голямото количество златни маски на тракийски царе и велможи, намерени в околностите на Хухла.

Виж още доказателства за извънземни посетители на нашата планета от древността! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *