Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Николина Чакърдъкова: Нещастни душици помрачиха празника с викове „Оставка“

Николита ЧарНародната певица Николина Чакърдъкова, която пя на  площад „Батенберг“ в София в Новогодишния концерт е шокирана и възмутена от  виковете „Оставка“ на протестиращите. Исках да почувствам празничното настроение, но почувствах само тъга и разочарование. Сякаш искаха моята оставка. Представете си, аз съм си оставила дома, семейството, отивам да пея, за да веселя хората и на главата ми се изсипва кофа помия за благодарност.

Народът го е казал – не можеш с чужда пита помен да правиш. Бяхме се събрали всички, за да отпразнуваме на площада Новата година, да си вдъхнем сами и на другите вяра и надежда. Не разбирам кой им разреши  да викат „Оставка“ там? За мен това е нещастието на българина! Никой не  може да ме убеди, че тридесетина души са дошли да викат на своя глава и са решили точно там, точно в новогодишната нощ да крещят срущу правителството и да развалят веселбата на всички останали.

Самата аз им казах: „Днес ще празнуваме, а от утре пак ще стачкуваме.“ Затова питам – кои са те и кой има даде правото да смачкат, опорочат и помрачат празника на цял един народ? Кои са тези тридесетина крещящи  „Оставка“, които нарочно искаха да развалят настроението на хилядите, събрали се  на площада и милионите зрители пред екрана? Толкова ли искат медийно внимание, толкова ли са жадни за слава? Толкова ли не уважават правото на хората да вдигнат с чисти души наздрвица и да посрещнат Новата година? В този ден нямаха право да го направят. В този ден не трябваше да им се обръща внимание от медиите. В този ден аз не ги подкрепям, а ги приемам като досадници и хулигани“, казва Николина Чакърдъкова в интервю за „Всеки ден“.

Певицата подчертава, че принципно  не е срещу протестите. „Тзи протести  обаче трябва да бъдат аргументирани, да отговарят на въпроса  защо, къде, кога протестираме  и каква е целта ни. Според мен целта в този момент  е да паднат едните, за да дойдат другите, които по нищо не се различават от сегашните. Лично аз видях сред протестиращите  бивши зам. министри, бивши висши държавни чиновници, които сега а в немилост и  са никои. Те явно  тъгуват по изгубените си кресла и по отнетата им кльопачка. Точно  това видяха очите ми на площада и съм ужасена и отчаяна за България. Ако това е лицето на нейния протст.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *