Николай Банев плаши купувачи на “Каваците”

0

Никой не се е явил на публичния търг за къмпинг „Каваците“, научихме от източници в Бургас. Част от туристическия комплекс е собственост на олигарха Николай Банев и съпругата му Евгения.

Николай Банев със съпругата си Евгения
Николай Банев със съпругата си Евгения

Заради дългове към държавата и към банки къмпингът на ексцентричното бизнес семейство се продава от частен съдия изпълнител. Последната цена, на която е обявен къмпинг „Каваците“, е 1,3 милиона лева. Въпреки ниската цена обаче отново никой не се е явил на търга, за да стане собственик на апетитния имот.

„Банев се е заканил, че който и да купи „Каваците“ на публичната продажба, той ще го преследва до дупка. Потенциалните купувачи знаят за това и никой не иска да наддава. Той има особен сантимент към това място. Тук е прекарал най-романтичните си ваканции с Евгения още когато съпругата му Дочка беше жива“, разказва жител на Созопол, който работи в туристическия бранш.

Къмпинг "Каваците"
Къмпинг „Каваците“

Въпреки че държавата е дала „Каваците“ на частен съдия-изпълнител, Николай Банев все още се чувства пълноправен собственик на къмпинга. Той често е забелязван с кортеж от мутри на мястото след края на активния туристически сезон. Местните не вярват, че той няма милион и половина им свободни пари, за да оправи отношенията си с държавата и да спре от продажба „Каваците“. По-скоро искал да мине тънко по следната схема. След няколко публични търга цената на имота ще падне почти наполовина. След това негово подставено лице ще го купи на най-ниската цена, а после ще му го прехвърли.

Финансовото състояние на фирмите на Банев продължава да е критично, научихме от негови бивши бизнес партньори. Дружествата под шапката на „АКБ форес“ трупат нови дългове към банки в опит да се спасят от фалит Банев от 4 години разчитал на приятелството си с Бойко Борисов, който го ожени в кабинета си, за да се ползва от чадър над бизнеса си, но сега ситуацията била друга. Близкият с всички партии олигарх търсел начини да се облажи и от тази власт, като молил свои приятели да лобират за него пред силните на деня.

След фалита на авиокомпанията му се очаква и туристическите му фирми да последват съдбата й, твърдят бизнесмени в бранша. Двете перли в скромната му корона от хотели – Русалка и „Каваците“, били управлявани изключително зле. Освен това след дълги години на реверанси и държавните органи започнали да пипат здраво, за да защитят интереса на бюджета.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *