Николай Банев пере чаршафи на ръце

0
Банев харчи милионите си за яхти и коли, но не и за фонд „Работна заплата"
Банев харчи милионите си за яхти и коли, но не и за фонд „Работна заплата“

 

Банев харчи милионите си за яхти и коли, но не и за фонд „Работна заплата“ Пишман милионерът Николай Банев съвсем затвърди имиджа си на комбинатор и некоректен работодател. Скандалният бизнесмен се е сдобил с 10 акта от Инспекцията по труда в Бургас заради тарикатлъка си да не плаща заплати на служителите си, разкриха от държавната служба.

Николай Банев До там се стигнало, след като филиалът на Инспекцията по труда в морския град бил затрупан с жалби от работници на закичилия се с титлата „олигарх“ Банев. В оплакванията си те роптаели, че ходят гладни и боси, тъй като шефът им ги държи без пари вече повече от година. За последно получили възнагражденията си през август 2012.

Инспекторите реагирали мигновено и при проверките установили нарушения, на базата на които фирмата на Николай Банев „Хелиотурс“ е била санкционирана.

„Това наистина е така. Срещу фирмата на Банев има образувани няколко акта, но повече от тази информация нямаме право да обявим“, заявиха от бургаската трудова инспекция.

Самозабравилият се бизнесмен не само не обслужвал перо „работна заплата“, но наредил да се пести от всички други разходи.

В морските си туристически обекти милионерът наредил например спалните чаршафи да се перат ръчно, за да се икономисва от електричество и ток. Заради некачествени перилни препарати и ежедневно търкане на бельото обаче няколко от перачките получила обриви по ръцете. Отделно това лято курортистите спали върху чаршафи от по-миналата година, тук-там прокъсани и изхабени от пране, понеже за този сезон не били отпуснати пари за подмяната им.

„Къде са потънали парите ни, един Господ знае. При проверката инспекторите установили, че те са били осчетоводени, но в крайна сметка не са стигнали до нас“, жалват се изпързулени от Банев българи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *