Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Николай Банев не намира купувач за АКБ – иска му 100 млн. евро

banev„Червеният” олигарх Николай Банев продава своята АКБ Корпорация. Поисканата от бизнесмена цена в размер на 100 млн. евро обаче изгонила мераклиите. Предприятията на олигарха от Любимец са пред фалит. Акциите на Банев се срутиха на борсата. Ценните книжа се търгуват за 0,06 лв – шест пъти по- малко, отколкото преди година.

На 50 млн. лв. се оценяват загубите на скандалния бизнесмен от началото на годината. Най- оборотните му заводи – „Полимери”- Девня и „Елма”- Троян, замразиха дейност. Работниците са освободени, почти без надежда да получат дължимите си заплати. Така Николай Банев, с благоволението на любимата си

Баневи не пропускат светско събитие

Баневи не пропускат светско събитие

Евгения, обявил АКБ за продан. Лакомията му обаче се оказа отблъскваща на кандидат- купувачите. Дори 50 млн. евро, половината от исканата цена, никой не е склонен да плати за дяловете на Банев в редица фирми.

Богатото семейство със съмнителна репутация решило да запази само къмпингите „Русалка” и „Каваците” за ужас на туристите. Говори се, че в „Каваците” Баневи се готвят да издигнат огромен хотел с 300 стаи, който ще се използва само от германци. Немски туроператори увещават бизнесмена да построи бетонния комплекс, според тамошните изисквания, и така ще подсигури несекваща посещаемост през целия сезон. Банев обаче все още не се решавал, заради вълната от недоволство, която ще отприщи.

След като не успя в други браншове, сега олигархът и жена му решили да се заемат само с туризъм, след като продадат АКБ. Предприятия, като „Полимери”- Девня, които работеха добре преди Банев да сложи ръка върху тях и Евгения на директорското място, от две години са на загуба. Бизнесменът от Любимец не изпълнил задълженията си да инвестира пари за ново оборудване и иновации. След като фалира предприятието има наглостта да иска пари от държавата, за да възкреси дейността му.

Въпреки че бизнесът не върви, Николай Банев успя да врътне поредната си далавера. Преди седмица купи топлофикациите в Ямбол и Казанлък за смешната цена от 2 млн. лева. Топлинните дружества имат и доста апетитни имоти, които новият собственик ще получи при сделката. Според запознати, Баневи смятали да застроят земите към топлофикациите с хотели, а самите дружества да разпродават на парчета.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Николай Банев не намира купувач за АКБ – иска му 100 млн. евро

  1. http://interiorni-vrati.eu – Интериорни Врати

  2. Гарабед Отговор

    12.05.2012 в 14:33

    „Преди седмица купи топлофикациите в Ямбол и Казанлък за смешната цена от 2 млн. лева“. Искаш да кажеш „преди осем години“?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *