Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нигерийската наркомафия използва българи като „мулета“

drogaОколо 200 българи, пренасящи наркотици, се арестуват всяка година в различни точки по света. Така наречените „мулета” укриват на най- невероятни места дрогата, за да успеят да я транспортирът.

Мъже и жени на различна възраст, включително и след 50, се навиват на опасната работа, за да спечелят пари. Напоследък задържаните български „мулета” са част от нигерийска наркоорганизация.

Нашенците, работещи за африканците, пренасят наркотици от Южна Америка за Европа. Пътуват до Буенос Айрес, Аржентина, където месец- месец и половина трябва перфектно да се преструват на туристи. За да не будят подозрение, преди заминаването си трябва да изкарат ускорен курс. След детайлната подготовка, българите хващат самолета за Аржентина. Всяка седмица им се изпращат пари, за да преживявят. Щом изтече времето за престой в Буенос Айрес, отиват в съседна Бразилия.

Дрога скрита в сандалета

Дрога скрита в сандалета

Оттам трябва да се качат на океански лайнер. Съвсем наскоро беше арестувана малка групичка българи, пренасящи наркотици по този начин, сред които имаше и жени. Мулетата качили дрогата на борда, чрез специални трика, които носели под дрехите си.

Не се знае точния брой българи, които лежат по затворите в Южна Америка. От родните служби за борба с организираната престъпност разказват, че заловените с наркотици нашенци

Южноамерикански затвор

Южноамерикански затвор

получават присъди от 5 до 10 години, в зависимост от това дали са съдействали на полицията. Условията в южноамериканските затвори са ужасяващи. Лишените от свобода живеят на ръба на оцеляването.

Преди няколко месеца българската спец- служба за борба с трафика на наркотици, се сблъскала с необичаен случай. Арестували баба на 60 години,която пренасяла дрога в гащите си. Оказало се, че възрастната дама кръшнала на нигерийските си работодатели. Заради възрастта си, не пътувала до Южна Америка, а обслужвала дестинацията Холандия – Италия. На курс получавала по 1000 долара. Този път обаче решила да избяга с наркотиците в България и да ги пласира за своя сметка. На летището обаче я хванали.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *