Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Незаконни детски градини тровят децата!

Над 70 детски градини в София са незаконни. Частните забавачници в столицата никнат като гъби заради липсата на достатъчно държавни заведения. Бизнесът е изключително доходоносен, но печалбите са за сметка на безопасността и здравето на децата.

Детските градини менте не са регистрирани по Закона за училищното образование, което означава, че Министерството на образованието не ги контролира и не изпраща проверяващи в тях.

Често служителите в забавачниците не притежават и необходимия ценз за работа с деца. В частните детски градини обикновено се пести и от специализиран персонал като диетолози и лекари. Не се контролира и храната, която се дава на малчуганите, нито как се съхранява и приготвя. Децата се тъпчат с некачествени манджи, които изобщо не съдържат веществата необходими за

Частните детски градини трупат огромни печалби, които не отчитат

нормалното развитие.

Инцидентът в детска градина в „Лозенец”, при който 14 дечица се отровиха в упоителни лекарства поради невниманието на учителката, е показателен за опасностите, на които са изложените малчуганите в подобни заведения.

Проверката на случая показа, че възпитателката оставила на лесно достъпно място лексотан и диазепам. Децата помислили, че са бонбони и се нагълтали с упойващите вещества. Малко по- късно, всички се озовали в „Пирогов” за промивка на стомаха. Разследващите откриха, че възпитателката дори няма ценз за педагог, който е задължителен при работа в детски градини и училища. Случаят обаче се забрави, а скандалната забавачка продължава да се грижи за деца.

При друг инцидент, малко момченце се потроши пред очите на леличката като паднало от стол. Детето лежа няколко месеца оковано в гипс, а наказани отново нямаше.

Родителите настояват за въвеждане на строги правила за отварянето на частни детски градини. На държавата обаче изглежда не й пука много, тъй като самата тя няма пари да осигури необходимия брой места за децата.

Какво ядат децата в детските градини. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Незаконни детски градини тровят децата!

 1. гергана Отговор

  07.05.2012 в 17:25

  много сте зле! детската градина в Лозенец с натровените деца и е държавна – много законна и контролирана. ама да има глупости да пишете!

 2. ira Отговор

  08.05.2012 в 11:09

  Как решихте, че бизнесът е ‘изключително доходоносен’? Дайте някакви данни или примери на хора, станали милионери от гледане на деца в нелегални ДГ. ‘Печалбите’ може и да не се отчитат, но с какво помага държавата при положение, че родителите на тези деца също плащат данъци, а за тяхното дете няма място.
  А видео репортажът е за държавните ДГ и детски кухни в Пловдив и не подкрепя тезата ви, а точно обратното. Материалът ви трябваше да се казва „ЛЕГАЛНИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ТРОВЯТ ДЕЦАТА“.
  Не знаех, че децата имат нужда от диетолог на заплата. А това, че дете е паднало от стол може да се случи навсякъде, независимо колко лекаря на щат сте назначили – да не би у дома да имате лекар, какво правите ако детето ви падне у дома? Очевидно не разбирате от какво всъщност имат нужда децата. Пишете пълни глупости.

 3. Дари Отговор

  09.09.2012 в 20:50

  Това е абсурдно. Аз работя в частна градина и ХЕИ ни скъсват от проверки. Написаното в този сайт е пълна глупост … !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *