Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Неволя: Фризьорки стават психоаналитици

С втора професия са се сдобили почти половината фризьорки в България. Освен да стрижат и правят къдрици, те се явяват първи душеприказчици и съветници на посетителите си, споделиха от гилдията.

Когато дойде клиентката, тя започва да излива душата си, да мърмори срещу началника и свекърва си, да разказва колко е нещастна и онеправдана. В задълженията ни неволно влезе и това да изслушваме неволите на другите и да даваме съвети. Да решаваме сложни житейски ситуации и да даваме правилното решение, защото иначе изгубваме клиентелата. Някои от коафьорките започнали да прелистват Фройд, други усилено да четат „Лична драма“ или сайтове, в които психолози дават съвети.

Изучили са и техники за релаксация и умело ги предават на своите клиентки. Засега и двете страни са доволни. Едните имат непрекъснато клиентела и си заработват надника на 100 процента, другите с едно плащане получават едновременно разкрасителна процедура и утешение. Стигнало се дотам, че някои от нещастните жени взимали телефона на фризьорките си и им се обаждали за съвет в екстрени ситуации. По този случай цените на пострижките се вдигали, но клиентките не се отказвали. Причините са много, обясниха жените от бранша. Българката се чувства самотна. Не може да се довери на приятелките си, защото ще я изпеят. Няма навици да ходи на психоаналитик, защото няма и добри професионалисти, а цените на един сеанс са 25 лева на час. И единствените душеприказчици оставаме ние.

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *