Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Невероятно! Забраниха „Ну, погоди“ на руските деца, развращавало ги

Прочутата анимация „Ну, погоди“ вече ще се излъчва само след 23 часа в Русия и ще мине под етикета филм за възрастни, защото веселите приключения на Вълка и Заека вредяли на децата. Филмчето противоречало на новия Закон за защитата на децата от инфо, което е вредно за здравето и развитието им.

Законът влиза в сила от 1 септември, а бе приет миналата година. „Ну, погоди“ е попаднало под ударите на закона, защото главният герой – Вълкът пуши и се държи грубо с децата и жените. Освен това, той непрекъснато гонел Заека, ступвал го и искал да го изяде. Това пък е изтълкувано като сцени на насилие, които също могат да предизвикат насилствени желания у децата. Вълкът е подъл и тупа всеки наред. Под цензурата попада и клетият крокодил Гена. Той също е върл пушач, ходи с лула, пие водка и дава лош пример. Затова двамата с Вълка ще могат да влизат в ефира само след 23 часа, когато се предполага, че хлапетата са заспали.

Родители вече роптаят срещу крутите мерки. Те твърдят, че са израсли с тези филмчета, но никога те не са им влияли отрицателно. Напротив, изпитвали чувства на обич към зайчето и желание да го защитят от лошия вълк. Той пушел наистина, но защото бил лош. А Крокодила Гена от самота. Родителите питат защо по тази логика не бъдат забранени всички анимационни филмчета и особено американските, където героите се млатят непрекъснато и разбиват главите си в дървета, или стават на ваденки, прегазени от автомобил. От Руската Дума се оправдават, че са взели решението си под натиска на международните организации против насилието и агресията между децата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/sXhFidw8KdM

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *