Невероятно! АДИДАС се премести в Харманли

1

Водещата фирма за спортни стоки дори и не подозира, че има филиал в малкото българско градче. Само че нашенски сайт успешно пласира анцузи и тениски с прочутата марка. Спецченгета днес хванаха собственичката на сайта, която приемала поръчки за баровски стадионни облекла. Дамата била от София, а „оригиналите“ Адидас се шиели в цех в Харманли. Младежите масово си падали по кичозните тениски и поръчвали, въпреки високата цена. Стоката се носела направо по домовете от куриери. Нямало никакъв документ за произход, нямало и касови бележки за покупката, нито пък данъчните можели да я проследят, защото българската адидаска нямала и касов апарат. Според ченгетата месечният оборот бил над 150000 лева и всичките потъвали в джоба на измамничката. Тя плащала минимално възнаграждение на харманлийските шивачки и то през месец. Бизнесдамата е арестувана за 24 часа, а сайтът спрян.

Паметливи припомниха, че това не е първият случай на родно производство на световноизвестни марки. Преди няколко години бяха хванати производители на прах „Ариел“, който се пакетираше в гаражи. Шотландско уиски пък се правеше в двора на пловдивски селянин. Маратонки „Пума“ се внасяха от Китай и се дообработваха на родна почва, а най-големият куриоз беше, когато билкар започна да произвежда парфюм „Шанел“ и даже почти го беше докарал на аромат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Българите сме изобритателен народ,за дрехите и обувките е известно но за Шанел сега чувам и ми стана много интересно ,явно като шаманите по филмите е слагал от това от онова докато горе долу го докара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *