Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нешка Робева: Риалити шоутата са като страшен филм на ужасите

Простотията напълно завладява България, категорична е Нешка Робева

Нешка Робева

– Госпожо Робева, как си обяснявате новия разцвет на риалити форматите, които се излъчват по всички телевизии?

– Трудно ми е да говоря в момента за това кое е нормално и кое не, още повече че не смятам себе си за нормална в тази обстановка, както и мнението си за меродавно. Натоварена съм прекалено много, за да отделям време за „риалити“. Моята реалност е доста различна от тази на мнозинството и е на 180 градуса от тази на участниците в подобни шоупрограми. А ако трябва да бъда докрай искрена, подобни програми ме плашат. Не знам защо ми напомнят за една интересна книга – „451 по Фаренхайт“ на Рей Бредбъри.

– Все пак харесват ли ви участниците, които започнаха състезанието в „Денсинг Старс“, тъй като вие сте били жури в такъв формат?

– Не успях да ги гледам. Видях само първата двойка с един прекрасен куикстеп. Десет часа на ден гледам танци и по-точно, гледам, за да открия грешките на танцуващите. В това отношение съм професионално увредена. Участниците не са професионални танцьори и да не забравяме, че това е само игра, която би трябвало да зарежда с положителни емоции. Зрителите имат нужда от това.

– Как оценявате вие журито, което трябва да реши кои от известните хора танцуват най-добре?

– Безспорно трябва да бъде компетентно и да се пази от подражание и заучени фрази, но не е моя работа да оценявам журито, особено ако не съм гледала шоуто. От друга страна, познавам продуцентите, които са хора с опит и смятам, че щом са се спрели на това жури, значи е най-доброто. Предполагам, че зрителите дават своята оценка, която е най-важната.

– Ще се обидите ли, ако ви имитират в някое шоу, както става в „Като две капки вода“?

– Отново ще кажа, че нямам възможност да гледам всичко; ако от време на време и обикновено през нощта попадна на нещо… Не,нямам нищо против да ме имитират, децата често го правеха и то твърде сполучливо. Интересно е да видиш себе си през погледа на тези, които те заобикалят.

– Практиката е показала, че след подобен тип риалити предавания много от участниците стават изключително популярни. Защо се случва това според вас?

– Аз нямам наблюдения. Но ето че за „Мистерията Еньовден“ поканих Метин,защото забелязах таланта му в подобно шоу. По същия начин поканихме Кристина Кокорска за друг спектакъл …

– На какво отдавате еднообразието в подбора на звездите, които се канят?

– На еднообразния интелект и мързел на подбиращите. У нас, за съжаление, се търси най-лесният път във всичко…

– Каниха ли вас лично в някое от предаванията и бихте ли се изкушили да участвате като танцьор?

– Канили са ме много пъти. И не само за танцово шоу. Не, не бих се изкушила да танцувам. Нито едно риалити не би могло да ме привлече, при никакви обстоятелства.

– В подобни постановки се танцуват и ориенталски танци. Защо няма например шоу, в което се играят повече съчетания с елементи на художествена гимнастика?

– Зрителите гледат това, което им предлагат. Когато включихме в „Кармен от факултето“ танци върху оперна музика, няма да скрия, че бях леко изплашена. Та ние играем цяло лято по площадите. Българската публика ме радва. Не само че прие спектакъла, но когато един площад скандира „Още, още“, човек не може да не се радва.

– Кое ви дразни или по-скоро не ви харесва в риалити предаванията?

– Разголването във всички отношения, липсата на онази дискретност, която привлича човек към човек. И най-вече фалшът.

– Разрешавате ли на внучката си да гледа телевизия след 20,00 ч., имайки предвид, че от екрана напоследък се носят много нецензурни думи и дори псувни?

– Ако можех да се справя с майка й и баща й, не бих разрешавала. Но след като съм от заетите баби и нямам време за внучката, редно е да замълча.

– Върху какво работите в момента?

– Работим усилено върху два проекта. На 8, 9 и 10 април в Зала 1 на НДК ще представим за последен път, и то нова версия на „Мистерията Еньовден”. Съвсем скоро ще ви поканим в залата, в деня, когато всички ще отидем на работа с национални носии. Ще ви почерпим с домашна погача, мед и домашна баница… И още нещо. Ще ви покажем новите части от спектакъла, които ще видят зрителите само в НДК и само на 8, 9 или 10 април. За съжаление, „Еньовден“ не може да бъде показан навсякъде. Подготвяме и още нещо. Засега е тайна. Наистина мечтата ми е да напълним и в трите дни НДК, дори тези, които вече видяха спектакъла в зала „Арена Армеец“, ще останат учудени, защото истинската му красота може да се види само на истинска сцена…

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *