Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Непушачите с инфаркт двойно повече от пушачите

пушачВъпреки внушенията на лекари, че цигарите най-рисковият фактор за сърдечносъдовите заболявания, а по тези заболявания сме на първо място в ЕС, се оказва, че не е съвсем така.

Бяха изнесени данни за първите два месеца на тази година, според които лекуваните от сърдечни проблеми са общо над 3000 души, от които само 800 са пушачи. 200 са бивши пушачи, а 277 не са палили цигара в живота си, нито са имали пушещи на работното си място.

Тези цифри доста разклатиха представите и твърденията на лекарите. Те се измъкнаха с твърдението, че е добре, че болните пушачи са намалели и това е в резултата на тоталната забрана за пушене в България. болницаОбаче пък нямат обяснение за високия брой врагове на цигарите, които са се оказали в болницата. Излиза, че рисковият фактор за инфарктите все пак не е пушенето, а начинът на живот.

Растежът на сърдечните заболявания се обяснява според други специалисти с некачествената храна, която ядем, купищата подобрители, заместители и консерванти в нея, некачествените продукти, които пълнят хладилниците ни, изключително стресовия начин на живот, нервите, битката за оцеляване, безперстективността, отчаянието и още куп обстоятелства, при които сме принудени да живеем.

Българите не спортуват, много от тях не могат да си позволят почивка, защото нямат пари, не могат да ходят на екскурзионни летувания, защото и за тях нямат пари, не могат да се хранят здравословно, понеже биопродуктите са скъпи и единственото им удоволствие е да застанат пред компютъра и телевизора и да убиват времето си с часове, късайки нерви при прочетените новини. Според много от тях изводът е, каквото и да правим, инфарктът няма да ни се размине. Други пък предпочетат да го дочакат с цигара в уста и вкусно ядене, отколкото в опити да живеят здравословно и да влязат в болницата по-здрави от другите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *