Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Немарлив прокурор проваля обвинението срещу „Наглите“

Прокурор Бисер Кирилов си призна редица груби нарушения

Наблюдаващ прокурор напусна делото „Наглите” , след като призна за сериозни грешки, които допуснал по време на разследването. Разкритията за гафовете на отстранения магистрат сериозно ще навредят на цялото дело срещу бандата за отвличания, коментират експерти.

Прокурор Бисер Кирилов поискал сам „отвод” от съдията по „Наглите” Виолета Магдалинчева, след като й разкрил за доста сериозни нарушения, които е допуснал.

Наблюдаващият прокурор решил да събира още доказателства по делото, въпреки че това не му влиза в правомощията. Макар и да бил наясно със задълженията си, Бисер Кирилов завел Румен Гунински – младши  при една от къщите на ужасите. Отвлеченият младеж доста се затруднил при разпознаването на мястото – през цялото време, докато бил в плен, го държали с вързани очи. Като видял колебанията на Гунински – младши,

Една от къщите на ужасите, където "Наглите" държали жертвите си

прокурорът започнал да го притиска да разпознае някой детайл от мястото.

Според един от адвокатите на подсъдимите, неправомерните действия на Бисер Кирилов не са единствените недоразумения от страна на прокуратурата. По- скоро наблюдаващият прокурор го отнесъл заради цялостната слаба работа на обвинението, тъй като Кирилов е изпълнявал нареждания от по- високо ниво.

Заради прокурорска грешка, още от началото на делото срещу „Наглите” стана ясно, че жертвите на бандата няма да си получат обратно парите от откупите, които роднините им предали на похитителите. Причината е, че обвинението не записало, че близките на отвлечените също са потърпевша страна.

Жертвите на бандата за отвличания не таи особени надежди към развоя на делото. Повечето вече дадоха показания от съда и се оплакаха, че са били разпитвани по безобразен начин, без съдийката изобщо да се намесва. Отношението към тях е като към виновни, а не като към жертви, категорични са пострадалите от бандата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *