Некадърната Фандъкова се готви за втори мандат

1

kmetОт предизборния щаб на ГЕРБ обявиха, че Йорданка Фандъкова е безспорния фаворит на партията за кметския вот в София. По всяка вероятност тя ще спечели втори мандат, след като стана ясно, че освен БСП няма други партии, които да предложат сериозни играчи. И тъй като гласоподаването в София върви по инерция от години, тази победа изглежда предизвестена.

Освен че е симпатична, миловидна и изглежда леко стеснителна, което е рядко в политиката, Йорданка Фандъкова не притежава никакви други качества, за да си заслужи преизбирането. Но това е то, българската логика при определянето на управляващи.

Сигурно няма по- отвратителен град в Европа от София, а трагедията е, че тази отвратителност се дължи на лошото управление на града. Сякаш столицата никога не е имала управник, кмет. Проблемите винаги са едни и същи, градоначалници и общински

Обичайна гледка за центъра на София
Обичайна гледка за центъра на София

 съветници се сменят, но те си остават неразрешени.

И тази година кандидатите за кметове на столицата ще обещаят от телевизионния екран, че ще се борят с боклуците, бездомните кучета, натоварения трафик и хаотичното застрояване. Тези обещания ги слушаме от 15 години, а фактът, че продължаваме да ги слушаме. Означава, че градът не е имал управници, а хора, които са уреждали частния си бизнес, докато са се престрували, че ръководят града.

Впрочем ГЕРБ управляват вече шеста година града и тук най- добре личат възможностите на партията на Бойко Борисов, който не само че не беше наказан заради лошото си управление, но бе избран и за министър- председател.

Само един поглед по улиците на София е достатъчен, за да се разбере, че нищо не е направено за столицата. Въпреки това, Бойко Борисов се издига още повече и става министър – председател. По времето на кметския му мандат в столицата, продължиха да застрояват хаотично с грозни, нефукционални сгради. Корупционните практики също не бяха закачани. Заводът за боклук така и не се построи – за да могат определени групировки да печелят милиони. Въпреки огромните данъци, които плащат жителите на София, продължават да тънат в мръсотия.

Освен, че завършиха няколко проекта, наследени от предишни управници, да не говорим, че метрото беше започнато още от Тодор Живков, Бойко Борисов и управлението на ГЕРБ не направиха абсолютно нищо за София. Оставиха градът да се разпада от безстопанственост и липса на елементарна управленска грижа.

Работата е там, че не са виновни само те, а всички които живеят и гласуват в столицата. При това тук живеят много хора, които често пътуват навън и могат да направят сравнение. София изглежда далеч по- мръсна и неулегнала дори от доста по- малки градове.

Въпреки това гласоподавателите пускат своята бюлетина само защото някой от кандидатите им е симпатичен, без да се запитат какво са направили за града. Така се получава един затворен кръг, в който вината се разпределя по равно и от който няма никакво излизане, докато не започнем да гласуваме в главата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Ох ама тази София хептен на нищо не прилича вече, не че някога е приличала освен в далечната 1823 може би, а може би не. Всички кметове в България са такива, освен може би кмета на Бургас…не знам, но като софиянка, която е ходила доста по България и извън нея, смея да твърдя, че през годините София не е видяла нищо добро, докато в Бургас например върви към по-добре. Зад граница, няма смисъл да коментирам, то се знае! Дали някога България ще се оправи, или децата ни ще емигрират в Америка, а техните деца дори няма да знаят за България – ще бъде заличена….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *