НЕК точат парите на данъкоплатците с милиони

1

некНаш известен вестник оповести, че разполага с доклад за извършен вътрешен одит на НЕК. Добре известно е, че когато става въпрос за държавна фирма, липса на прозрачност, отсъствие на контрол, както и убедеността, че няма последици, тогава могат да бъдат придобити много нерегламентирани пари. Доклад, който се състои от 25 страници, разкрива, че държавната компания НЕК е удобно място за сделки под масата.

Основен акцент в доклада е АЕЦ „Белене” и липсващи 117 млн. евро. Парите отишли при странни бенефициенти за несвършена работа!
Нередности са открити и при ТЕЦ „Варна”, която незнайно защо продавала ток, с което ощетила НЕК, а по-късно не изпълнила задълженията си за подаване на електричество. Дори купувала ток от АЕЦ „Козлодуй”, и то на доста високи цени, който впоследствие продала на безценица.сделка В НЕК има и открити случаи, със служители, които след изтичане на договора и напускане продължавали да фигурират в хонорарни списъци и да получават заплати!
Бивш служител във финансовото министерство разкрил, че всъщност докладът се състои от 100 страници и е доста по-обхватен. Хората във властта знаели за него, но никой не предприемал адекватни действия. Имало две образувани дела, но дали се работи по тях е друг въпрос.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *