Недоволни българи масово сменят джипитата си

4

Великото преселение на пациентите започна с пълна сила от 1 юни. Досега джипитата си са сменили около 50 000 българи.

До един пациентите негодуват срещу високата такса за преглед, липсата на оборудване в кабинетите, некомпетентността на личните лекари, липсата на талони, отказа да се правят профилактични прегледи, както и изчезването на лекарите, които си изключват телефоните извън работно време. В някои кабинети няма и медицинска сестра и лекарите извършват всички манипулации на болните, докато вън опашката започва да роптае.

 Гледат на нас, като на касички за пари, оплакват се болни. Прегледът трае най-много три минути, прилича на разпит, даже не си правят труда да ни премерят кръвното, въпреки че се оплакваме точно от това. Контролният преглед на заболелите пък често се извършвал по телефоните. Те докладвали как им влияят медикаментите и как се чувстват. Имало и абсурдни случаи, в които лекар предписвал лекарство, спряно от производство преди години, но той не знаел.

Друг пък определял диагнозата на око, а преди два месеца нашумя и случай, в който педиатърка изписва и продава антибиотици от шкафа в собствения си кабинет. Изписват ни ненужни медикаменти и служим за опитни зайчета, смятат хора, които знаят, че лекарите са обвързани с дистрибутри на лекарства и ги изписват, за да вземат комисионна. Хубаво е, че българинът има възможност на 6 месеца да сменя джипито си, но за съжаление не може да смени системата. Когото и да избере за личен лекар, той пак няма да има талони и направления, касата пак ще го глобява, а профилактиката си остава винаги за сметка на самия пациент.

Липсата на направления е сред най- големите проблеми за пациентите. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *