Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Не сме прароднини със славяните, а с афганистанците – с видео

pamirПрародината ни са земите на планината Памир в Южна Средна Азия. А тезата , че носим в кръвта си гени на славяните, напълно беше оборена след резултати от ДНК- анализ. Наши роднини, на практика, са афганистанците и таджикистанците- те са най- близки, според генетичните проби, до прабългарите. До тези изводи е стигнала експедиция „Тангра”, която отиде до Памир в търсене на истината за корените ни.

Битуващите в обществото и затвърждавани теории за произхода ни в учебниците по история, че произлизаме от тюрките и Сибир, всъщност никога не са били доказани по

Ето я родата!

Ето я родата!

научен път. А митът за роднинството ни със славяните, беше създаден по политически причини по времето на социализма– за да се набие в главите на хората, че с „братушките” имаме обща кръв. Дори след края на режима, учебниците не се пренаписаха, а продължиха години наред да тъпчат главите на децата с щуротии.

Според учените, участвали в експедицията, дори днес физическата прилика с народите на Памир е видима. Освен

Град Балх, откъдето идва името ни

Град Балх, откъдето идва името ни

нея и езика, имаме много сходства в традициите и бита. След безспорните ДНК- проби, сега учените са си поставили за цел да открият прилики между българската и персийската народна медицина.

Що се отнася до названието „българи”, то вече безспорно може да се твърди, че идва от името на град Балх, в Афганистан. Означава „висок, бял народ”. Според Божидар Димитров, доказването на памирския ни произход, ни доближава до келтите и галите. skandalno.net

Лица и пейзажи от Памир! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *