Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Не купувайте салам! Пробутват ни бъркоч от химикали, пилешки кожи и лой!

От години проверките на Агенцията по храните зациклят още в началото, защо ли е така?

отровни колбасиПроизводители и търговски вериги масово пробутват фалшиви колбаси на потребителите, които винаги са пълни с вредни за здравето вещества. На някои от етикетите тези съставки са отбелязани, но в много случаи надписите съвсем не отговарят на истината.

Допълнително объркване сред купувачите внася непълната информация от етикетите, на които почти никога не пише какво е процентното съотношение между отделните съставки. Например, обикновено е посочено, че даден салам е съставен от птиче и свинско месо, кожички, соев протеин и няколко елемента от поредицата Е. Никъде обаче не става ясно от коя част на животното е взето „месото” и какъв е процентът на съдържание.

Експерти от хранителния университет разкриха, че доста често в колбасите се блъскат принципно ненужни части от животните. Сред тях са разрушена съединителна или мускулна тъкан, обичайно и големи количества фино смлени кости (свидетели разкриват, че мелят дори и кашоните). Те са доста далеч от представите на лекарите за здравословно хранене и почти винаги не носят никакви ползи за организма.

подкуп

Една снимка говори повече от милиони думи

Задължително трябва да споменем и опасното за здравето Е 250 (натриев нитрит) – консервант, който се използва при производството на почти всички видове колбаси в България. Въпреки че е официално позволен у нас, той е тотално забранен в много държави. Доказано е, че предизвиква рак.

Агенцията по храните започва масирани проверки

За пореден път от тази агенция съобщиха, че започват проверки в големите производствени бази у нас, които ще бъдат последвани и от тараш в търговската мрежа. Интересно защо всяка година се правят някакви проверки, а крайният купувач продължава да получава отровна храна, непригодна според здравните норми.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *