Нацистки учени опитали да създадат порода говорещи кучета – с видео

0

говорещи кучета нацистиНацистите в Германия са имали специализирана научна програма, която е целяла да създаде порода говорещи кучета за нуждите на армията. Това разкрива в новата си книга „Удивителни кучета: Сборник от научни факти за четириногите“ Ян Бондесън – историкът от университета в Кардиф.
През 20-те години на миналия век в Германия има изобилие от т. наречените „животински психолози“, които били убедени, че кучетата притежават интелигентност, почти равна на човешката и способности за абстрактно мислене и комуникация, пише в книгата. След като нацистите идват на власт, можем да предположим, че тези псевдоучени са били натирени в концлагерите. Но не би! Случва се точно обратното. Хитлер ги насърчава и им създава условия да работят по проекта за говорещи кучета.

Една от целите на проекта била да се създадат четириноги, които да помагат и дори напълно да заместват офицерите от СС при кучетаохраната на концентрационните лагери.
С личното одобрение на Хитлер край Хановер се създава „Училище за животински говор“. В него попадали „образовани кучета“ от цялата страна. Преподавателите документирали изумителни постижения, граничещи с невероятното. Например, териер на име Ролф се превръща в легенда с умението си да съставя думи, тупайки с лапа по дъска. Броят на потупванията отговарял на буква от азбуката. Пред дъската Ролф разсъждаавал за религия, учел чужди езици и дори запитал една благородна посетителка: ?А вие можете ли да махате с опашка?“  Но най- невероятно е твърдението на неговите преподаватели, че Ролф изказал желание да служи в немската армия. На въпроса „Защо?“, кучето отвърнало: „Защото много мразя французите!“
Друг питомник на училището пък можел да излае: „Майн Фюрер!“ винаги щом чуел името на Хитлер. Немският пойнтер Дон пък

Хитлер, любовницата му Ева Браун и двете им немски овчарки
Хитлер, любовницата му Ева Браун и двете им немски овчарки

можел да произнася „Гладен съм! Дайте ми курабии“ – на немски естествено.
Любовта на германците към кучетата е пословична. Част от философията на нацистите е, че между човека и природата съществува дълбока връзка. Те били убедени, че добрият нацист е приятел на животните. Когато започват да избиват масово евреи в газовите камери, стотици разтравожени германци пишат до властите и до вестниците какво се случва с изоставените домашни любимци на убитите, пише Бондесън.
Самият Хитлер е обожавал кучетата и е имал две немски овчарки – Блонди и Бела. Той застрелва блонди с личното си оръжие, малко преди сам да си тегли куршума през 45-та година.

Някои кучета действително произнасят определени думи! Но само толкова! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *