Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Настървени пенсионери се драха за козунак на аванта

velikden

Бой за великденски козунаци

skandalno.net Навръх Възкресение Христово пенсионери се сбиха за безплатен козунак в центъра на Пловдив. Над 500-килограмовият сладкиш изчезна за по-малко от 10 мин. Озверелите възрастни хора се бутаха, драха и скубеха, за да се доберат до лакомството на аванта.

Старците още от ранна утрин се събраха пред Общината в очакване на козунака. Конкуренцията се гледаше подозрително, леко заканително. Търсеше се най- удобното място за атака. Половин час преди уреченото време за раздаване на козунака, вече събралото се множество започна да се бута. Всеки гледаше да заеме подходяща позиция.

Щом пристигна микробуса и на пенсионерите им замириса на пресен козунак, настана вълнение. Нито охраната, нито ограничителните ленти спряха пенсионерите по пътя им към заветното парче. Тълпата се юрна като обезумяло животно. Псувни, дърпане за дрехи и коси, блъскане с лакти, настъпване- така може да се опише невероятната картинка. Майките стреснато  издърпаха децата си, които се надяваха също да се почерпят. Малчуганите обаче нямаха шанс в мелето- най-много да ги kozunakстъпчат.

Тежко и горко на пенсионерите, които се опитаха да си вземат повече от едно парче. Моментално другите им се нахвърляха и им взимаха всичкия козунак.

Грозната борба се гледаше с отвращение от страничните наблюдатели. Някои пенсионери възпитано чакаха своя ред, но той така и не дойде. Просто ги беше срам да се ръгат за едното парче козунак и предпочетоха да запазят достойнството си.

Конкистадорите, които се добраха до безплатната почерпка, раздърпани и рошави, седнаха встрани и победоносно излапаха плячката си. Даже за още се оглеждаха. Някои пък мърмореха, че козунакът не бил добре изпечен, леко стипчав им се видя.

Ако другаде по света празникът има духовно измерение за миряните, то за българинът Възнесение Христово има само хранителна стойност. Явно вярата в България минаваха през стомаха, а през сърцето.  skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *