Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Настървен младоженец отнесе 1 500 лева глоба заради булка на 15

Ромео и Жулиета

Нетърпелив младоженец отнесе присъда от 1 500 лева, защото залюбил 15 годишна булка. Искрите припламнали след запознанство по интернет и увлечените в розови мечти младежи решили да заживеят заедно. Безметежният брак продължил около месец, след което съпругата била въдворена насилствено от властите в дома на родителите си, поради недостатъчната й възраст.

Българските Ромео и Жулиета понесли тежко раздялата, но се уговорили да се изчакат взаимно още няколко месеца, докато момата навърши 16 години. Главните герои в романтичната драма са деветокласничка от с. Доброплодно до Провадия и 18 годишен момък от с. Подайва в община Исперих. След като се влюбили, двамата взели решение да заживеяг на съпружески начала, докато имат законова възможност да сключат граждански брак.

Говорили за това с родителите си, които приветствали тяхното решение и дори подкрепили щастието на децата си. Сватовете провели среща помежду си и официално благословили младоженците. По този начин, в края на септември 2011 г., юнакът отпътувал за с. Доброплодно с родителите си, за да поискат официално ръката на булката. Подобаващо отбелязали сродяването, след което се върнали в родното с. Подайва барабар с непълнолетната девойка.

Влюбените били разделени от властите насила

За зла беда, щастието продължило твърде кратко, защото завистливи учители влезли в ролята на лошите и алармирали полицията и социалните служби, че деветокласничката спряла да идва на училище. Било проведено разследване, което светкавично изяснило случая и момичето било върнато у дома си, след което отново тръгнало на училище.

Срещу нетърпеливия жених било назначено полицейско разследване, защото животът на съпружески начала с лице което няма 16 години, се наказва със затвор до 2 години. В този случай обаче съдът намерил смекчаващи вината обстоятелства и калпазанинът отървал дранголника, като се разминал единствено с глобата от 1 500 лева.

„Младостта, самопризнанието, самокритичното отношение към простъпката и чистото съдебно минало ни накараха да освободим обвиняемия. И двамата замесени в случая са били подвластни на емоциите си и чувствали силна симпатия един към друг” – обясняват от съда.

Ромео и Жулиета:

http://www.youtube.com/watch?v=M0W3IrMptUw

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Настървен младоженец отнесе 1 500 лева глоба заради булка на 15

  1. иво Отговор

    08.03.2012 в 14:51

    Ватя държава никой няма да бъде щастлив ,защото ще се намери кой да го дръпне надолу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *