Настана хаос със санирането на панелки заради неграмотност

0
Държавата плаща, но няма кой да вземе парите

В последните дни стана ясно, че множество молби за саниране на жилищни сгради  не могат да бъдат удовлетворени заради фрапантната неграмотност на деклараторите. Оказва се, че масово домоуправителите на жилищните блокове са неспособни да попълнят изрядно заявленията си, за да може държавата да им отпусне пари.

Неграмотността на домоуправителите спира проекта по санирането

За изминалия месец от общо 62 подадени молби само 19 са попълнени правилно, разбираме от  последния отчет на регионалното министерство.  За щастие молбите не се анулират, но грешките, които са пропуснали деклараторите в тях, те трябва да поправят собственоръчно, за да може отново да бъде задействана процедурата и те да се включат адекватно в проекта. В момента в който молбите са изрядни  и прегледани, и одобрени от експерти се пристъпва към съставянето на съответния бюджет за дадената сграда  или жилищен блок.

След като това бъде направено  и живущите в съответната сграда поемат своето финансово задължение, отново домоуправителят подава заявление за оставащите пари, които държавата трябва да поеме, за да стартира най – сетне  санирането по проект.

Обучението на домоуправителите за кандидатстване за саниране по проект, изглежда не е никак успешно!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *