Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Настана хаос със санирането на панелки заради неграмотност

Държавата плаща, но няма кой да вземе парите

В последните дни стана ясно, че множество молби за саниране на жилищни сгради  не могат да бъдат удовлетворени заради фрапантната неграмотност на деклараторите. Оказва се, че масово домоуправителите на жилищните блокове са неспособни да попълнят изрядно заявленията си, за да може държавата да им отпусне пари.

Неграмотността на домоуправителите спира проекта по санирането

За изминалия месец от общо 62 подадени молби само 19 са попълнени правилно, разбираме от  последния отчет на регионалното министерство.  За щастие молбите не се анулират, но грешките, които са пропуснали деклараторите в тях, те трябва да поправят собственоръчно, за да може отново да бъде задействана процедурата и те да се включат адекватно в проекта. В момента в който молбите са изрядни  и прегледани, и одобрени от експерти се пристъпва към съставянето на съответния бюджет за дадената сграда  или жилищен блок.

След като това бъде направено  и живущите в съответната сграда поемат своето финансово задължение, отново домоуправителят подава заявление за оставащите пари, които държавата трябва да поеме, за да стартира най – сетне  санирането по проект.

Обучението на домоуправителите за кандидатстване за саниране по проект, изглежда не е никак успешно!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *