Наско Сираков с палат за 8, 4 млн. лева

0
Наско Сираков

Наско Сираков Илиана  Раева живеят в един от най- скъпите палати у нас, показва репортерското проучване на „Галерия“. Футболният терминатор и бившата шампионка в художествената гимнастика имат имение, разположено върху парцел от 5 декара. Основната сграда е внушителна и е разположена на площ над 920 квадратни метра.

Въпросният палат е на бял свят в завършен вид от няколко години. За него таблоидите нееднократно писаха,че е строен с широки пръсти и без ограничения. Затова шокираща изглежда новината, че звездното семейство е решило да се раздели с къщата на живота си.

Легендите са обявили двореца за продажба и искат за него 4,2 милиона евро, което в левове прави 8, 4 милиона. Обявата се върти от известно време в интернет портал за имоти. Стойността на къщата е най- високата, и то във времето на криза, когато цените на недвижимостите вървят надолу.

Според близки до Сиракови семейството е предприело тази стъпка, защото имало намерение да напусне България и да се засели в чужбина. От известно време Наско е извън голямата игра, след като напусна „Левски“ заради непоправим разрив със собственика Тодор Батков. Въпреки че е в ръководството на футболния съюз, Сираков се чувствал непълноценен и не искал да остава у нас.  Илиана, която прави добра кариера начело на националния тим по художествена гимнастика, била готова да последва мъжа на живота си. Двамата дори обмисляли да си купят къща в Испания или Франция, където по- спокойно да преживеят кризата.
Най- вероятно затова палатът в Драгалевци е обявен за продажба.
Еднофамилната къща наистина е уникална. Добри архитектурни решения и невероятен кич се преплитат в на пръв поглед невъзможното съчетание. На места съжителстват елементи от късноримската епоха и ултрамодерни решения от стъкло, които са потрес за око, свикнало на естетически завършени ансамбли. „Всичко съм измислила сама“, хвали се твърде често и необосновано пред камери Илиана Раева.

Едно е сигурно – какъвто и да е резултатът от дизайнесрките й търсения тя е правила всичко наистина твърде разточително.
Палатът в полите на Витоша е на 15 минути от центъра на столицата в прстижния квартал Драгалевци, висока тухлена ограда крие семейната идилия на Сиракови от чужди погледи. Оградата е покрита с керемиди, които не кореспондират с архитектурата на сградата.

Наско и Илиана Сиракови

Най- голямото богатство на имението е дворът, в който има над 30 вековни дръвчета. Някогашното златно момиче Илиана обича да обяснява, че релаксира под 160-годишния дъб без да разговаря с никого, като напълно се откъснала от околната обстановка. В такива моменти Илиана твърди, че била напълно отнесена – не чувала, не виждала и ако я попитат за какво мисли, нямала да може да отговори точно. Това изключване било някакъв тип медитация, който усвоила от малка.

Райска градина с осветен изографисан паракслис с иконостас е друга от забележителностите на еднофамилната къща на Сиракови. Тя някак си съвсем не се съчетава с африканския огън, беседката от ковано желязо с натруфени воали и каскадните фонтани, разливащи се пред покритата веранда.

Барбекюто с маса за 24 човека е любимото място на Наско Сираков през лятото. То е в близост до басейна със затворен плаж, който има топла връзка всички стаи. Монолитната сграда е облицована изцяло с травертин и има наистина хубав и внушителен вход с мраморни настилки и солидна двойна махагонова врата. Отваряйки вратата обаче, човек изведнъж попада в жълтеникаво осветено дворцово фоайе, в което са осветени снимки на гимнастичката Илиана с ленти и на футболиста Наско с екипа на „Левски„. Широките кръгли стълби са пребогато орнаментирани с пастеленозелено и бяло дневна, трапезария, гостна на две нива. Отделно е разположена кухнята, както и спалнята за гости, която има собствен санитарен възел. Голямата гордост на Наско Сираков е трофйната зала, която е накачена с ловни трофеи от многобройните подвизи на голмайстора у нас, в Русия и Южна Африка.

Сиракови никога не са пропускали да наблегнат на изключителните семейни ценности, които съпътстват живота им. Дългите вечери у дома били най- сладкото нещо в живота им. Според сезона е и мястото на това свещено действие. Традицията обаче повелявала вечерите да започват преди „По света и у нас“, а да завършват след полунощ.

Тогава съпрузите не само си пускали закачки, но и нищели служебните проблеми.

                                                                                                                                                                             Румен Балкански , в. „Галерия“

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *