Наши измамници се прочуха и в Рим

0

римБългари са участвали в международна мрежа за данъчни измами в Рим. Италианските медии публикуваха информация, според която финансовата полиция в Италия е заловила престъпниците, сред които има и наши сънародници. Броят на задържанните е 46 души.

Сред тях е и президентът на филиала в Рим на Общата италианска конфедерация на търговците и предприемачите, Чезаре Памбианки. 13 от измамниците вече излежават присъди в затвора, 27 са под домашен арест, а на останалите са наложени ограничителни мерки. Българите сред тях са Марин Петракев, Николай Иванов и Светозар Кръстев. Най-вероятно съпругата на един от задържаните, Маринка Господинова също е българка, но не се споменава националността й.буркан
Конфискувани са недвижимо имущество за около 65 милиона евро, яхти и луксозни коли за над 20 милиона евро.
Обвиненията на прокуратурата са за данъчни престъпления, фалшиви фактури, пране на пари, фалшив банкрут, незаконно присвояване… Замесени са над 700 фирми с неплатени данъци за около 600 милиона евро. Целта на измамниците била изнасянето на данъчно задлъжнели италиански фирми зад граница. Държавите, в които това е ставало са България, Румъния, Великобритания, Испания, Венецуела и Перу. По този начин италианските фирми били заличени от Търговсикя регистър, а задълженията им потъвали в небитието.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *