Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нашата полиция: Атентаторът или е бил камикадзе, или не!

Не съм казал категорично, че мъжът, извършил атентата на летище Бургас, е камикадзе. Вариантите са два. Или лицето е камикадзе, или не е и са му помогнали отстрани да се взриви, заяви днес водещият разследването от Националната следствена служба Георги Илиев.

 Точно вчера той твърдеше обратното. Че е сигурен, че става дума за камикадзе. Прочелите днешното му изявление, буквално избухнаха в социалните мрежи. И без да сме следователи, можем да кажем, че или е камикадзе, или не-написаха те. Други откровено започнаха да се подиграват с родната полиция и попитаха защо не хвърлят монета – ези – камикадзе, тура – не е. Георги Илиев направи още едно откровение, като каза, че е трудно да се установи каква е целта на атентата. Били изпратени въпроси до свидетелите в Израел. Веднага той бе атакуван по силата на какво споразумение свидетелите изобщо бяха пуснати. Лекоранениите можеше и трябваше да бъдат задържани у нас, тъй като са свидетели на сериозно престъпление и не са разпитани от властите. Вместо това нашите ги оставиха на спокойствие и даже помогнаха на израелците бързо да си ги закарат обратно вкъщи. А сега им пращаме въпроси по пощата…

Германски вестник отново ни направи за резил, като написа, че атентатът в България никога няма да бъде разгадан, защото службите не могат, не искат, безсилни са и са изтървали свидетелите. Но вестникът пък успокоява, че у нас много престъпления висят в графа неразкрити, така че едно повече едно по-малко, няма значение. Немските журналисти констатират, че за пръв път се случва лице със снимка и с отпечатъци на пръстите да не може да бъде открито по цял свят и никой да не го познава. Те изразяват и съмнение, че фотороботът не е на атентатора, позовавайки се на думите на съдебния лекар, който заяви, че трупът в моргата тежи много повече от лицето на записа. Български неполицейски спецалисти пък са убедени, че и записът от фотокамерите е монтаж. На бавен кадър те открили, че на моменти заснетото лице не си движи краката в синхрон, а понякога единият му крак напълно изчезва за няколко секунди и пак се появява.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *