Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Наркотиците убили Мето Илиенски

Мето Илиенски е жив !

Методи Методиев – Мето Илиенски е вторият човек във ВИС  след Георги Илиев, когато излиза от дома си точно преди 8 години и никога повече не се връща. От тогава до ден днешен мистерията с неговото изчезване е една от големите загадки на мутренските времена.

Периодично в медиите се появяват сензационни “ разкрития“, че той е жив. Няма нито едно доказателство за това, както обаче и за обратното.
По искане на близките си чрез гражданско дело от 2005 г. Методиев е обявен за „отсъстващ“. Година по- късно съпругата му Яна Методиева, за която е женен от 2002 г., е назначена за негов представител показва справка в Търговския регистър.  Съдът дава в ръцете на Яна фирмите му „Андромеда- 96″ и “ Мина-2002 г. Приживе мъжът й е дал пълномощно с тях да се занимава приятелят му Румен Илиев. Той обаче се отказва от това право в полза на Яна Методиева.

През април 2011 г. съпругата на Мето става съдружничка с Ася Зафирова, като й продава част от фирмата“ Авангард 2003- БГ“, която е за хотелиерство, ресторантьорство, недвижима собственост и други.
Ася Зафирова е също известно име- с нея е имал обща фирма бившият зам. вътрешен министър и член на Висшия съвет на БСП Камен Пенков.Овсен това тя е приятелка на Петър Петров – Пепи Амигоса, който е бивш съдружник на цигарения контрабандист Иван Тодоров- Доктора.

В съдружие с Яна Методиева въпросната Ася Зафирова е управител на общата им фирма “ Авангард 2003 -БГ“.
Приживе Методи Методиев минава за един от най- големите спонсори на политическия елит по онова време. След разстрела на Поли Пантев той контролира транзита на кокаина през България и ръководи най- голямата наркоорганизация в страната.

В същото време е недосегаем, защото поддържа тесни връзки с политици, банкери и полицаи. Отлично запознати са категорични, че точно Мето е топлата връзка на ВИС с властта. Припомнят си, че щедро спонсорирал фондации на видни съпруги, в резултата на което получавал апетитни хапки от общинската собственост столицата.

Методиев изчезва на 29 ноември 2003 г. след телефонен разговор. Версията бе , че му се обадил Георги Илиев.
Веднага след това Мето излязъл по чехли за срещата, дори не взел мобилния си телефон. Странно е, че излязъл без охрана въпреки пословичната му мнителност. След няколко дни съпругата му подала молба в полицията да бъде намерен.

Георги Илиев заподозрян в изчезването на Илиенски

Ако действително е убит, както предполагат мнозина това е дело на негови хора. Най- близките му приятели по това време са Красимир Каменов- Къдро, Христофорос Аманадисис- Таки. Според ченгета Таки бил много старателен служител, но постоянно се чувствал недооценен от Мето.
Те допълват, че Таки не е фактор, който би извадил Мето по чехли от дома. За Къро всички са единодушни, че дълбоко страдал от загубата на Мето.

Проверявана е и версия, че видният висаджия е премахнат от Константин Димитров- Самоковеца. Двамата са близки от времната на контрабандата на стокова борса “ Илиянци“. Воюват заедно срещу конкурентни групировки.

На 29 януари 2003 г. Мето е прострелян в дланта от движеща се кола пред ресторант “ Капитан Кук“. След това той събира босовете на тогавашните силови групировки и сключват примирие. Самоковеца е скептичен за новия съюз. След този случай Самоковеца се дистанцира от Мето.

Ченгетата описват Мето като дипломат, който мразел ексцесиите и конфликтите. Според тях е малко вероятно да е премахнат от Самоковеца. Картофеният бос по това време е повече в чужбина, а Мето ръководи делата в страната.

Единствен Георги Илиев е над Мето във ВИС, но той може да го изкара от дома си само при извънредни обстоятелства. През изминалите години с най- голяма популярност се ползва версията за самоотвличане на Мето. Мнозина подозират, че той сам е излязъл в пенсия. Като умен човек, за какъвто всички го признават, той е бил наясно, че няма измъкване от зависимостите, в които е изпаднал.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *