Наркобос №1 Таки няма да бъде съден за дрога

6

Христофорос Аманатидис – Таки няма повдигнато обвинение за организиране на наркогрупа. Наследникът на дрогата на ВИС- 2, който от три години е в неизвестност, трябвало да бъде арестуван първо, а след това подведен под съдебна отговорност, казва градският прокурор Николай Кокинов.

 Таки успя да избяга от България часове преди ареста си през 2008 г. Въпреки това, задочно стана подсъдим за ръководене на престъпна банда, занимаваща се е рекет и побоища. Упорито се говори, че Аманатидис се е покрил в шикозно имение в ЮАР, подобно на други бегълци от родното правосъдие като Веска Меджидиева. Други пък смятат, че висаджийския бос се подвизава в Южна Америка.

Таки редовно отскача до България, но полицията не го закача
Таки редовно отскача до България, но полицията не го закача

 

Срещу Таки се води и второ дело – за пласиране на фалшиви пари. Преди повече от десет години, бил хванат да пробутва фалшива банкнота от сто долара на чейндж бюро. Това е единственото обвинение, с което лично се е запознал, и ако се следва логиката на прокуратурата, само с него ще си остане.

Няколко души от наказателната бригада на Таки, известната като бандата на Чуковете, очакват присъда наесен. Бойният отряд на Христофорос Аманатидис дълги години всяваше ужас в ъндърграунд средите с особената си бруталност. Дългогодишният главатар на бандата, Любомир Симеонов – Чука, обаче не е сред обвиняемите, а се подвизава като звезда в свободните боеве.

Дясната ръка на Таки, Христо Вартенян – Исуса, също успя да се изплъзне от полицията. Люлинският бос от година е в неизвестност. Около изчезването му се появиха всякакви слухове – от избягал при Таки в ЮАР до убийство. Според някои пък, Ицо Исуса си е в България, но благодарение на връзките на боса му в полиция и прокуратура, никой не го закача. Таки също отскача до родината по празниците, но присъствието му остава незабелязано от резследващите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *