Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Намаляваме с по 6 българи на час

Кошмарната статистика беше изнесена от Центъра на демографска политика. Трима от напускащите го правят през летището, без обратен билет за връщане, а другите трима се преселват във Вечните ловни полета с надеждата за по-добър живот в друг свят.

Раждаемостта в страната вече трета година намалява заради кризата. Смешната сума детски надбавки, заплахите, че майчинството ще стане само една година, ниските помощи за самотни майки и скъпите детски стоки от първа необходимост карат жените да се замислят дали изобщо да раждат. За това им решение помагат и работодателите, които не искат бременни на работа, а когато назначават млади жени, ги карат да декларират устно, че няма да да излизат в отпуск по майчинство.

Антинационалната политика на правителството убива всякакво желание на младите семейства да се сдобият с наследници. А дори и да родят и отгледат деца, същите тези деца, като станат на 19 години, отиват в чужбина. Стресът също мори младите. Той е и основната причина за факта, че 200 000 семейни двойки нямат деца, а искат да имат. Държавата не насърчава желанието им, процедурите ин витро са скъпи и малцина могат да си ги позволят., казаха гинеколози.

Младежката безработица също кара семействата да се въздържат от създаване на потомство, а когато все пак решат да правят наследник, се оказва безнадеждно късно, или невъзможно.

Според работещи в Центъра за демографска политика, ако не се превърне майчинството в национална доктрина, ако не се насърчават младите, след 10 години в България българите няма да бъдат мнозинство.

Първо изчезват селата. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *