Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Намаляваме данъците наполовина при дарение за болни деца

Данъчни облекчения се ползват и при дарение за съхраняване и развитие на културните ценности

Данъчни облекчения при дарение за болни деца

Данъчни облекчения при дарение за болни деца

Данъчни облекчения в размер до 50 % от дължимите към хазната суми, може да получим при дарение в полза на Центъра „Фонд за лечение на деца” или „Фонд за асистирана репродукция”. Това съобщиха за skandalno.net от Националната агенция по приходите.

От ведомството казаха още, че друг начин за постигане на данъчни облекчения е да се направи дарение за съхранение, популяризиране и създаване произведения на културата. Всеки гражданин може да стане меценат и да намали задълженията си с до 15% от данъчната основа.

Даренията намаляват данъчната тежест

Даренията намаляват данъчната тежест

Физическите лица могат да спестят до пет на сто от доходите си, ако направят дарения в полза на лечебни или здравни заведения, на специализираните звена за социални услуги, на Фонд „Социална закрила”, както и на Агенцията за социално подпомагане. Това облекчение е валидно и при евентуално дарение към различни институции за деца като ясли, градини, училища, ВУЗ и прочие.

С преференции ще се ползват и всички дарили средства в помощ на борбата със зависимост от наркотици, в полза на хора с увреждания, на българския Червен кръст, на читалища и културни институции, както и на асоциации с нестопанска цел осъществяващи дейност полезна за обществото.

От НАП припомнят, че съгласно законовите разпоредби, максималната стойност на данъчните облекчения за дарения е 65% от данъчната основа за годината. Всички данъчни облекчения могат да се ползват с подаването на данъчната декларация до 30 април т. г.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *