Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Найденов, спри да лъжеш!

През септември министър Найденов подписа споразумение с всички земеделски организации, според което финансирането от държавата към сектора през 2012 г. трябва да достигне 570 млн. лева.

В бюджета за 2012 обаче са заложени само 340 млн. лева,т.е., с 230 млн.лева. Земеделският министър излъга предизборно, а днешните протести са най- малкото, което правителството заслужава след такава измама. В цялата какофония от мнения, упреци и взаимни обвинения се губи основният въпрос. Той е, че български министър е положил подпис под споразумение, което нарушава само месец след подписването му. Това е точката, от която трябва да започнат всички останали разговори и спорове.

Очевидно е, че правителството е имало намерение да излъже и го е направило с пълното съзнание, че извършва измама. Срокът от месец е много кратък, за да допуснем, че някакви обективни обстоятелства са принудили министрите да се отметнат от подписите си. Става дума за очевидна лъжа, а такива като Мирослав Найденов навсякъде по света биват определени измамници. Колкото и цинична работа да е политиката, има граници, които не трябва да се минават, още повече публично. На Запад хора с дългогодишен политически опит си подават оставката заради две неволно изпуснати думи, а у нас министрите се държат като криминален контингент и това се приема за нормално. Подписали нещо, какво толкова!

Зърнопроизводителите бяха подло излъгани, а за капак – ги заляха с помия!

Чудно ми е дали в личния ви живот така фриволно министрите на Борисов биха подписали например договор за кредит с някоя банка. Сигурен съм, че знаят какво ги чака, ако решат да не го спазват. Накрая банката ще им вземе къщата.

Как ли правителството очаква лоялност от гражданите, които трябва да му пълнят хазната с данъците си, след като им казва, че държавата е измамник. Изглежда, че нахалството им да не спазят онова, което са подписали им се е видяло малко, та започнаха да обиждат хората, които с пълно основание изразиха възмущението си. Изведнъж зърнопроизводителите се превърнаха в алчно племе, което се вози в мерцедесите и бентлитата, червиво с пари, защото работи на печалба, но иска да заграби и де що има европейски фондове. Борисов и хората му се опитаха да изкарат тези очевидно притеснени от ситуацията хора в арогантни рекетьори.

Някои от протестиращите споделиха, че вече са теглили кредити, които са били сигурни, че ще връщат заради числата, записани в споразумението, но сега не знаят какво да правят, защото се появява разлика от около 10 лева на декар, които не знаят откъде да вземат. Най- безочливото в случая е, че това споразумение бе подписано по инициатива на управляващите с очевидна цел да лъжат предизборно, но въпреки това Борисов онзи ден попита ядосано протестиращите защо са го подписали преди изборите, сякаш инициативата е била тяхна. После целият спор се измести в съвсем други експертни посоки.

Зърнопроизводителите окупираха Народното събрание, за да принудят управляващите да ги чуят. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *