Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Най-вредните емоции за здравето са…

завистУчени от Австрия провели изследване, в което са наблюдавали доброволци в продължение на пет години. Изследваните лица водели нормален начин на живот, изпълнен с традиционните за човека емоции, което позволило на специалистите да установят кои от тях са най-вредни за човека.
Завист:
Изследването разкрило, че при хората, които завиждат, рискът от инфаркт е 2,5 пъти по-висок, отколкото при хората, които се радват на чуждото щастие.
ревностРевност: учените установили, че чувството на ревност води до нарушаване на хормоналния баланс в организма, като най-вече намалява изработването на полови хормони, предимно тестостерон. Това може да се окаже причина за импотентност при мъжете.
Самобичуване: чувството на вина спрямо себе си увеличава вероятността от онкологични заболявания. Този тип хора по-често страдат и от простуди и инфекциозни заболявания.
самосъжалениеСамосъжаление: това чувство може да стане причина за заболявания на черния дроб. Освен това, в организма на хората, които го изпитват, се повишава изработката на ацетилхолин – хормона на слабостта; понижава се съдържанието на захар в кръвта, възникват проблеми с приема на храна.
Изследователите в областта са изброили само четири вида разрушителни чувства, но ние смятаме, че има и още някои, като например злобата, гневът и др.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *