Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Най- високите хора на планетата не живеят в Патагония – с видео

великан джуджеВ малката област Тайрон (Северна Ирландия) живеят най- високите хора на планетата. Мутирали гени, които се предават от поколение на поколение още от зората на Средновековието, предизвикват честата поява на гиганти сред населението на областта. В момента 22-ма души от Тайрон са с ръст над 2.20 м. А в средата на 18-ти век пак там се е родил най- високия човек на планетата до момента. Името му е Чарлз Бирн и се е извисявал на цели 2,53 м. от земята.

За жалост Бирн, който е работил като атракцион в цирка, умира твърде млад – едва 22- годишен. А

Чанг У Го със съпругата си

Чанг У Го със съпругата си

причината за смъртта му е тежка форма на алкохолизъм. Хората със заболяването гигантизъм растат до края на живота си и ако Чарлз Бирн бе доживял до дълбоки старини, вероятно щеше да е висок над 3 метра, категорични са учените. Днес в района на Тайрон, където е живял най- високия човек на планетата изследователите откриват в 90 % от потомците му същият мутирал ген, който води до гигантизъм. Разбира се, не всички са великани. Но със сигурност в следващите ги поколения мутацията ще се проявява.
На цялата планета към момента живеят около 300 човека, страдащи от заболяването гигантизъм. 22-ма от тях са

Турчинът Султан Косен е най- високия жив великан на Земята

Турчинът Султан Косен е най- високия жив великан на Земята

се скупчили в малката област Тайрон.
Иначе, официално регистриран от медицината като най- висок човек на Земята е китаецът Чанг У Го, който е стърчал на 2,36 м. и през целия си живот е ходел с два бастуна. А като най— висок жив великан към момента е познат Султан Косен от Турция с ръст от впечатляващите 2,47 м. Миналата година исполинът Косен се срещна с най- ниския човек на планетата – китаецът Хе Пингпинг, висок само 74 см.
Виж най- високия мъж на планетата Султан Косен! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *