Най-странните професии по света – 2 част

0
raro
Чистач на кучешки изпражнения

Skandalno.net Има професии по света, които човек дори не може да си представи. Гнусни, немислимо скучни или откачени- да се чудиш кои мозъци са ги измислили. Но за хората, които ги работят, са източник на доходи и професия като всяка друга. Ето някои примери:

Чистач на екскременти. В европейските страни и САЩ това нетрадиционно занимание е доста популярно. Патрулите обикалят със скутери из целия град и търсят животински фекалии по Jesus Luzтротоарите. Носят лопатка и метла и така отстраняват екскрементите. У нас определено има нужда от тези екипи. В Щатите има една друга разновидност на това занимание – чистачи на птици акита от колите. Собственикът на нацвъканото возило просто набира номера на агенцията и работниците веднага идват да отстранят проблема.

Чистач на светофари. Занаятът е специфичен за Италия. Работникът обикаля със стълба булевардите и мие един по един светофарите.

Селекционер на бикове. Практикува се в Испания. toroЕкспертът щателно оглежда животните и преценява кои са най-подходящи за корида. Заплащането е много високо. Работи се шест месеца в годината, колкото трае сезонът на коридите.

Песеро. Няма еквивалент на български, тъй като професията е специфична само за столицата Мексико. Човекът се вози в градските автобуси и на висок глас обявява предстоящите спирки. Измислено е заради големият процент неграмотни хора в страната. Шофьорът

Яйчен инспектор
Яйчен инспектор

и пътниците му оставят бакшиш. По българските влакове навремето е имало подобна длъжност.

Изпробвач на кондоми. Производителите на презервативи наемат мъже, които да пробват готовата продукция. Така се преценява еластичността и издръжливостта на кондомите. Различно е от моделите на презервативи.

Яйчен инспектор. Това са хората посветили се да осигуряват на клиентите само най- хубавите яйца. Внимателно преглеждат кокошата продукция пукнатини по черупките.

Чипсов инспектор. Задължителни са за фирмите – производители на хрупкавите пържени картофки. Инспекторите седят на поточната линия и дебнат за прекалено изпържени или пресолени картофи. Работата им предполага постоянно тъпчене с некачествен чипс.  skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *