Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Най-после! Омбудсманът погна мобилните оператори

Константин Пенчев

Омбудсманът напомни за себе си

Константин Пенчев е изпратил писма до „Мобилтел ЕАД“, „БТК АД“ и „Космо България Мобайл ЕАД“. Повод за неговата намеса е многото потребитеи, които се жалват от монопола на мобилните оператори.

Недоволството на хората е, че получават писма за стари задължения, които вече са препратени към частни агенции. Много са случаите, в които хората в продължение на години не са известявани за задълженията, а в един момент получават заплашителни писма, като сумите са нарастнали десетократно, поради лихви, адвокатски разходи и други такива. Омбудсманът припомня на мобилните оператори, че могат да уредят сметките си с клиентите, без посредници както е описано в закона (член 99 от Закона за задълженията и договорите). Според него, такива компании, които се градят на престиж и работа с клиента не трябва да имат подобен некоректен подход към абонатите си.

Мобилни оператори

Мобилните оператори предупредени от омбудсмана

Има много случаи, в които се търсят задължения от преди 3-4 години, като няма как клиента да пази касовата си бележка толкова дълъг период. Препоръките на Константин Пенчев са операторите да се опитват сами да си получат задълженията, а ако се наложи прехвърляне към определена фирма, клиента да бъде уведомен, за да не се получава объркване. Исканията на омбудсманът са напълно изпълними и приемливи, но дали монополистите ще се съобразят с тях, можем само да гадаем.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Най-после! Омбудсманът погна мобилните оператори

  1. Зомбичко Отговор

    28.06.2012 в 21:18

    Единственият който работи нещо в името на народа.

  2. Xakepa Отговор

    28.06.2012 в 23:12

    Зомбичко тоя до вчера, както се казва не знаеше никой какъв е нито и той самия знаеше за какво е сложен на тая позиция.По принцип позицията му изисква да защитава хората, но не мисля че до сега е направил нещо Въобще!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *