Най-после! Омбудсманът погна мобилните оператори

2
Константин Пенчев
Омбудсманът напомни за себе си

Константин Пенчев е изпратил писма до „Мобилтел ЕАД“, „БТК АД“ и „Космо България Мобайл ЕАД“. Повод за неговата намеса е многото потребитеи, които се жалват от монопола на мобилните оператори.

Недоволството на хората е, че получават писма за стари задължения, които вече са препратени към частни агенции. Много са случаите, в които хората в продължение на години не са известявани за задълженията, а в един момент получават заплашителни писма, като сумите са нарастнали десетократно, поради лихви, адвокатски разходи и други такива. Омбудсманът припомня на мобилните оператори, че могат да уредят сметките си с клиентите, без посредници както е описано в закона (член 99 от Закона за задълженията и договорите). Според него, такива компании, които се градят на престиж и работа с клиента не трябва да имат подобен некоректен подход към абонатите си.

Мобилни оператори
Мобилните оператори предупредени от омбудсмана

Има много случаи, в които се търсят задължения от преди 3-4 години, като няма как клиента да пази касовата си бележка толкова дълъг период. Препоръките на Константин Пенчев са операторите да се опитват сами да си получат задълженията, а ако се наложи прехвърляне към определена фирма, клиента да бъде уведомен, за да не се получава объркване. Исканията на омбудсманът са напълно изпълними и приемливи, но дали монополистите ще се съобразят с тях, можем само да гадаем.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Зомбичко тоя до вчера, както се казва не знаеше никой какъв е нито и той самия знаеше за какво е сложен на тая позиция.По принцип позицията му изисква да защитава хората, но не мисля че до сега е направил нещо Въобще!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *