Най-младата майка в света родила на 5 години

0
Най-младата майка на света - 5 годишната Лина

Най-младата майка в света е индианката Лина Медина, която е родена в Перу през 1933 година. Когато дава живот на първото си дете, тя е едва на 5 години, 7 месеца и 21 дни. Това е официално регистринан световен рекорд, който не е надминат и до днес.

Още когато нямала навършени 5 години, родителите на Лина забелязали, че има странно увеличение на коремната куха. Тогава те я завели в болницата за преглед като подозирали, че има рак на стомаха. Първоначално лекарите потвърдили диагнозата, но съвсем скоро след това разбрали, че грешат и Лин всъщност е бремена в седмия месец.

Лекарят Херардо Лосада, който прегледал детето я завел в Лима, столицата на Перу, където потърсил помощ от по-квалифицирани лекари. Те също категорично потвърдили диагнозата, след като провели допълнителни рентгенови изследвания на плода.

Само месец по-късно, Лина родила с цезарово сечение. На бял свят се появило момченце, което тежало цели 5, 9 килограма. Кръстили го Херардо, в чест на лекуващия лекар. До десет годишната си възраст малкият Херардо смятал, че Лина му е сестра, но разбрал истината от непочтени хора. Въпреки всичко, той израстнал здраво дете и доживял до 1979 година, когато починал на 40 годишна възраст от рак на костния мозък.

Първоначално, властите обвинили бащата на Лина в сексуален тормоз и го затворили по подозрение в кръвосмешение, но скоро го пуснали поради липса на доказателства. До ден днешен така и не се разбрало кой всъщност е бащата на Херардо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *