Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Най- големите издънки в родната дипломация – с видео

lilaСкандалът, развихрил се покрай назначаването на Димитър Туджаров – Шкумбата за културно аташе в Чикаго, отново припомни някои от най – големите ни дипломатически недоразумения.

В зората на демокрацията за културно аташе в Канада е изпратен култовият актьор Тодор Колев. Без хал – хабер да си има от дипломация и чужди езици, бащата на чалгата заминава за американската страна. Въпреки разразилата се полемика у нас, българските емигранти в Канада са доволни от избора на Тодор Колев. В посолството бързо бил сформиран екип, който да въведе комика в тънкостите на дипломацията. Били наети и учители по английски, които да научат актьора на езика. Тошко Колев обаче изобщо не справял с усвояването на чуждестранната реч. За цяла година престой в посолството, актьорът запомнил само фразата „Send mi a fax“ ( Изпратете ми факс). Който и да разговарял с

Бисер Киров

Бисер Киров

културното ни аташе, накрая винаги чувал едно и също – “ Send mi a fax“. Иначе Тодор Колев се стараел да весели нашенците като им пеел кючечета или разигравал сценки от свои филми.

Естрадната легенда Бисер Киров изкара няколко години като културно аташе в Москва. Шлагерният певец не веднъж шашкал чуждестранни дипломати със странните си модни решения. Неизменната каубойска шапка се превърна в емблема на Бисер Киров. А леко протърканото му раирано сако рязко се развличавало от строгите костюми по време на официални коктейли. Бисер Киров явно много държал на външния си вид и затова дори си боядисвал косата.

Кариерата на посланика ни в Германия Николай Апостолов завърши през 2004 със срамен скандал и унизителното му изхвърляне от страната. Назначен през 1998 с протекциите на президента Петър Стоянов, дипломатът изглежда идеален за поста си – владее перфектно немски, комуникативен човек, успял да изгради скромен бизнес в родината си. Апостолов обаче има малка мръсна тайна – неустоимото му влечение към алкохола. Многократно бил задържан от немските катаджии да шофира пиян. Въпреки това

Лила най- после се облече

Лила най- после се облече

продължава да кара кола доволно почерпен, до нощта, в която премазва полицай. Апостолов моментално е изгонен от Германия.

Шкумбата ще трябва доста да се потруди, за да надмине предшественичката си в Чикаго Лила Георгиева. Наперената дама не се посвени да пусне свои еротични снимки в личния си сайт, въпреки че знаеше вече за назначението си. Бурният скандал и протестите на българите в Чикаго обаче не попречиха на Лила да заеме

Никола Филчев

Никола Филчев

поста.

Най- големият шемет, изпращан за посланик, безспорно е бившият главен прокурор Никола Филчев. Пратеникът ни в Казахстан слага всички гореизброени в джоба си. Филчев излизал и влизал, когато му скимне в сградата на посолството. А когато много му домъчнеело за България на момента заминавал, въпреки че после вдигаше на крак цяло Външно министерство, което го издирваше. Г-н „Плод- зеленчук“, както се представи веднъж пред журналисти Никола Филчев, псуваше всичко живо подред, включително и чужди дипломати.

Издънките на бившият главен прокурор и посланик Никола Филчев. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *