Наемни провокатори и протестъри пак окупираха СУ

2

студенти окупация втораОколо тридесетина души снощи са се скрили в ректората на  Софийския университет, после са заключили вратите отвътре. Рано тази сутрин те обявиха окупация на университета и заявиха, че няма да допускат никого вътре, даже и охраната и административните работници. Те излязоха с искания за оставка на правителството и избори през май.

Групата на „ранобудните студенти“ веднага се разграничи от мероприятието и заяви, че не е тяхно. Те даже не знаеха кой всъщност е в университета.  Ректорът Иван Илчев категорично застана срещу действията на поредните окупатори.

Той каза, че зад тези неочаквани действия стои някой, който желае напрежение в страната.“Цялата тази окупация  е чист шантаж“, заяви категорично  Илчев. “Не може 10 души  да пречат на 25 хиляди”, възмутено  каза той и добави, че се търсят варианти за изход от създалата се ситуация.

Не разбирам аргументите им, те просто подскачат като гумени топчета. Окупаторите имат психиката  на сина ми, който беше двегодишен и тропаше с крак, когато  искаше играчка“, допълни ректорът.

Тази сутрин той се е срещнал с трима представители на окупиралите Алма Матер. Според него 30 човека са отказали да излязат снощи от сградата на Ректората и са се опънали на охраната. Само половината  от тях са били студенти. „Вътре има архитект, жена на 41 години, част от тези дежурните протестъри и от блогърите се влизали при тях“. Това изобщо не е протест на студентите от СУ“,  категоричен е Илчев.

Днес са се провалили много изпити на студенти, за които те отдавна са се готвили, спрени са занятия на задочниците, които пристигат  от цяла България и с голям  зор взимат отпуска от работодателите си, за да могат да се учат, а сега са отвън и не знаят какво да правят . Провалят лекциите и  на студентите от „Еразъм“.

Ректорът не само не застава на страната на странната група протестиращи, но този път се е обърнал към властите със сигнал за незаконни действия в учебното заведение.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/-ePHPktkTzk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Полиция има ли в тази държава ,10 келеша ще пречат на десетки хиляди .Мъже няма ли между студентите да влязат и им счупат тъпите кратуни.Има наказателен кодекс,има управство,толкова юристи в този университет не могат ли да осъдят няколко глупака.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *