Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Надушиха далавера за милиони в Пирогов

Надушиха далавери в Пирогов

Разследващи надушиха далавери за милиони левове в „Пирогов”. Според предварителните данни от доклада, който се обработва в момента, има страхотни нарушения в провеждането на обществени поръчки в болницата, сред които провеждане на нелегитимни конкурси за изпълнител на поръчка и плащане по няколко пъти на един и същ предмет.

Така например при обявен търг за обществена поръчка, фирмите – кандидатки били поканени да представят своите оферти на 14 юни миналата година. Решението за това, кой ще бъде изпълнител обаче било взето два дни преди това – на 12 юни, което на практика значело, че се имитират обществени поръчки с цел присвояване на средства.

Надушиха далавери в Пирогов

При друг фрапиращ случай е избран изпълнител, който дори не е получил и съответно не е представил своята оферта.

Изключителен интерес за проверяващите органи представляват случаи, в които болницата е получила техника чрез дарение и още в деня на извършването на дарението, тази техника е бракувана, след което изчезва безследно.

Сключвани са и определени като „комични” договори като например за анализ на разхода за ел. енергия, опис и подредба на книги, похарчени са точно седем бона за риене на сняг. Най – интересно е, че от болницата са подписали договор за поръчка на дизайнерски мебели.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=1C1aUMaw-Y8

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *