Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Над 500 000 ще профука Парламента, за да си обнови сайта

zalaПовече от половин милион лева ще похарчи Парламентът, за да си направи сайт, както и да раздуе администрацията, която ще го обслужва. Скъпото удоволствие ще бъде финансирано от европейска програма. Въпреки обещанията, че няма да се правят излишни разходи, цялата история намирисва на далаверка.

Сто души ще бъдат наети и обучени как да поддържат сайта. А няколко души ще отидат чак до Брюксел, за да видят как там се прави това. Ще се напечатат и 500 справочник , както и няколко хиляди рекламни листовки. Парламентът цели да се превърне в информационна агенция, въпреки че не всички закони се публикуват и липсва пълна информация за

Видната реформаторка Цецка

Видната реформаторка Цецка

депутатите. Събранията ще се излъчват на живо, но едва ли някой ще ги гледа. Освен това много от възрастните хора, които все пак се интересуват, нямат достъп до Интернет.

Най- съмнителното обаче в цялата история е самият избор на фирмите, които ще извършат проекта. Всъщност даже ще са две: един конкурс за идея, а друг за техническото изпълнение. Въпреки че Парламентът си има хора, които досега са се грижили за стария сайт, ще бъдат наети други. Защо? Не е ясно.

Друга част от парите ще отиде за реклама: писалки, тефтерчета, плакати, календарчета и прочие залагалки. Всеки ден минавам оттам- надявам се и аз да получа! Защото, за разлика от тях, свивам излишните разходи- криза е, нали така разправят.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *