Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Началото на края на ГЕРБ – втори депутат се отцепи

депутат гербОще един депутат от ГЕРБ се отцепи от партията-майка. Светлин Танчев е подал заявление да напусне парламентарната група на партията на Бойко Борисов и в него настоява  да стане независим депутат.  Това  съобщи в началото на днешното пленарното заседание председателят на парламента Михаил Миков.

Така за десет дни двама депутати се отказаха от желязно дисциплинирата партия и под стряскащия поглед на Цветан Цветанов напуснаха редиците на твърдото и уж дисциплинирано ядро от народни избраници. Светлин Танчев зявил кратко, че желае да гласува законите по съвест, а не както му наредят.  Той искал да защитава интересите на избирателите си, а не партийни.

Първият отцепник – Георги Марков изрази изненада и каза, че не знаел за намеренията на колегата си. Те буквално му дошли като гръм от ясно небе, а Танчев нито се е уговарял, нито съветвал с него, а е взел решението си сам. Дали е така, или не е така, никой не може да каже в момента. Единственото сигурно нещо е, че както се предричаше преди месеци, че някои от депутатите, които бяха разигравани като маймуни и влизаха и излизаха в залата под команда, ще се разбунтуват срещу факта, че трябва да работят по нареждане на Борисов, а не по съвест и ще се отцепят.

В неделя пък в обширен анализ политолози и социолози направиха прогноза за стопавяне на групата на ГЕРБ, паралелно с падането на общественото доверие в партията и доверието в Бойко Борисов, както и в това на президента Плевнениев. Те излязоха пророци и вторият отцепил се вече е факт. За тяхно учудване обаче депутатите от „Атака“ продължават да са монолитни.

Цветан Цветанов побърза да даде изявление, че няма никаква драма и ГЕРБ е по-силна от когато  да е. И се готви да се яви на избори. Той коментира случилото се с двамата депутати като техен личен избор.  Само че личните избори започнаха да се случват доста често. Аналитиците очакват още хора да избягат от ГЕРБ както се топи членската им маса и подкрепата им по места.

Наскоро излезе и аргументирано изследване, което показва, че бъдещето на ГЕРБ ще е подобно на това на НДСВ. Той ще се превърне в бутикова партия заради големите обещания, голямата лъжа към електората и далаверите, които една подир друга лъсват. Днес лъсна и безумният факт, че има договор, според който МВР е било подизпълнител на частна фирма, която охранявала известни личности, някои от които и от престъпния свят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Началото на края на ГЕРБ – втори депутат се отцепи

 1. trapera Отговор

  10.12.2013 в 14:26

  Само след шест дни след напускането на парламентарната група на ГЕРБ от Георги Марков, който беше определен като „грешка“, напуска и втори депутат от потъващия кораб на безумните опълченци – Светлин Танчев.
  Баща ми , ми е разправял как като войници са ги карали да пазят военни складове, в които е нямало нищо.
  Та и сега депутатите на политическия Франкенщаин са като опълченци, които бранят прохода, който води към нищото. Няма как да е иначе!
  Все повече се убеждавам, че тези, които монтираха Бойко на върха на политическата елха са прозрели, че той е една куха лейка и са го свалили преждевременно от власт. Причините за преждевременното удавяне, като власите, на метър от спасителния бряг, със сигурност са десетки в детайлите. Като нищо група от политически водолази да са опънали Бойко за краката. Като нищо тези водолази може да са и от групата на Физкултурника. Като нищо! В политиката няма невъзможни неща. Но пък може да се правят възможни анализи за състоянието на измислената групировка за краткоспрочни поръчки, носеща идиотското име Граждани за Европейско Развитие на България. Гадното е, че в табелата на чисто бандитското образувание се чете и България, което е и абсурдно.
  Та тези двамата, които много умния Цветанов ще ги отчете за грешка (?) поставят началото на разпада на групировката около Али Баба, който си развява патериците в района на Близкия Изток.
  Дали не гледа да е близко около сметките си?
  Кой ще води отчаяните опълченци? Или те ще се кълнат, че на сила са станали членове на бандата, понеже…
  А защо господин Главния прокурор не се самосезира и не повдигне обвинения срещу кофчежника на бандата Симеон Дянков? Има за какво да се пита тази „политическа грешка“ – според самия Бойко.Толкова безпаметни ли са тези хора, които трябва да помнят като слонове! Или една инжекция с много нули отзад е достатъчна за да изпаданат в будна кома.
  Изчезването на партия ГЕРБ от политическото поле на България ще бъде един добър ден за демокрацията. А ако се оправи и допуснатата грешка със забраната на БКП – според президента Желев – страната ни спокойно може да дочака следващото хилядолетие.

 2. Бориклечката Отговор

  10.12.2013 в 16:29

  Хората са гласували за това мекере само заради Борисов.Щом напуска ГЕРБ значи трябва да се махне от парламента.Никой не е гласувал за независим депутат.Това трябва да залегне и в новия изборен кодекс и се отнася за всички партии и депутати.Такова животно ,,НЕЗАВИСИМ,, няма ,звучи ми като човек от който нищо не зависи.Какво място имат в парламента.

 3. Боримечката Отговор

  10.12.2013 в 17:40

  Не си прав, драги! Ако напусне, ще сложат друг по-послулшен на неговото място. Не трябва ли в самите партии да има вътрешна опозиция? Така вождовете им няма да се самозабравят. При Борисов всичко е под строй, всичко, каквото той каже. Ама някои хора имат глави и мислят с тях. Затова се отцепват.

 4. Горан Отговор

  11.12.2013 в 9:43

  Абе този Борисов да не е слънце бе. Аз гласувах за депутат въпреки Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *