Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Набеденият за стрелбата по Васил Качиков – Георги Гърдата: Полицията пази Качика!

Васил Качиков или снася информаия на полицията, или си плаща, там където трябва. Явно е улучил правилния човек, на когото „киха“, за да го пазят.“ Това обясни пред журналисти Георги Георгиев, известен като Гошо Гърдата в Сливен. Задържан е от полицията веднага след стрелбата срещу Васил Качиков на 5 декември. Дългия беше прострелян през прозореца на дома си, но се размина само с рана в седалището.

Георги Георгиев - Гърдата е със счупена ръка след последната си разправия с Качика

Георги Георгиев – Гърдата е със счупена ръка след последната си разправия с Качика

„Когато попитах защо ме задържат, ми отговориха, че ще разбера по-късно – продължава разказа си Гошо Гърдата. – Бяха ми взети втривки и ме отведоха в килия. Едва по-късно разбрах, че по Качиков е стреляно.“

На другия ден Георгиев е изведен от ареста, за да присъства на следствен обиск в дома на родителите си. Само няколко часа по-късно обаче е освободен, защото ченгетата не откриват абсолютно нищо, което да г.о свързва с атентата.

Васил Качиков гради реноме на бизнесмен, но сръчно върти и бухалка

Васил Качиков гради реноме на бизнесмен, но сръчно върти и бухалка

Георгиев не крие, че е дълбоко възмутен от действията на полицията. Той потърси журналисти, за да разкрие своята версия защо ченгетата в същото време са толкова толерантни към Васил Качиков. „Публична тайна са близките отношения на Качика с шефа на областната дирекция на МВР в Сливен – казва Георги. – Затова неговите изпълнения никога не достигат до съответните органи – полиция, съд, въпреки че има дори 7-годишна фиктивна, но неизлежана присъда.

Приближените му се разхождат из града необезпокоявани и въоръжени с мачете, ножове, бухалки и брадви, все едно живеем в една друга епоха, или сме герои от екшън сериал.“

Дългия си е създал доста неприятели и всеки от тях може да има пръст във въпросното покушение, анализира Георгиев и бърза да декларира: „Лично аз нямам какво да деля с него и не искам името ми да се свързва с неговото. Той самият не знае откъде му идват неприятностите, защото е разплакал немалко хора. Не съм получавал други заплахи, освен от него“.

Георгиев твърди, че Качиков води битка срещу него и близките му от месеци насам. Двамата се познават от преди 5-6 години. Били близки, дори приятели. „Ходех често в дома му, където беше задържан под „домашен арест“ и тренирахме заедно“ – припомня си Георги. Идилията свършва това лято.

В неделя, 16 юни сутринта Кольо Стоилов – Каруцата звъни на Георги Гърдата и му предлага да се срещнат. Когато се виждат, Стоилов говори по телефона с Качиков. Разговорът се върти около заем от 1000 лева. Тези пари лихварят е дал на Кольо Каруцата, за да си плати гаранция в съда. Уговорката е да му ги върне до седмица.

Каруцата и Гърдата междувременно потеглят за вилата на свой приятел, където смятат да прекарат уикенда. Пътят им минава покрай офиса за бързи кредити на Качиков. Той стои важно отпред, заедно с приближения си Асен Булгаров. „Кольо ме помоли да го изчакам да отиде да разговаря с Васил още веднъж. Искаше да го увери, че няма да има проблем със заема“ – обяснява Георги. Той също излиза, за да се поздрави с Качиков. За негова изненада обаче, щом Каруцата стъпва на стълбите на офиса, Асен Булгаров разпъва сгъваема желязна палка. Дългия насочва пистолет и казва на Каруцата, че ако направи още една крачка, ще го застреля. Казва му още, че е неблагодарник и съжалява, че му е помогнал в труден час. Георги твърди, че в този момент предложил да си тръгнат.

„Помолих и Васил да свали пистолета – продължава той. – В момента, в който се обърнахме и бяхме с гръб към тях, Асен неочаквано удари Кольо с желязната палка по главата. Раната беше огромна и потече ужасно много кръв. Последваха още няколко удара и Качика остави пистолета на масата, издърпа една желязна бухалка изпод масата и се засили към мен. Той ме удари няколко пъти, като аз вдигнах ръка, за да се предпазя“, отсича Гърдата. По-късно става ясно, че ръката на Георги е счупена на две места. След като набиват Каруцата и Гърдата, Качиков и Асен започват да трошат с бухалки и колата им и накрая изчезват с мръсна газ.

Няколко часа по-късно полицията задържа Георги и Каруцата с обвинение, че са се опитали да направят въоръжен грабеж в офиса на Качика

„Започнахме да се смеем на абсурдното обвинение“, казва той. Кольо Каруцата има множество хематоми по главата и цялото тяло и е настанен в болница. След това изкарва 4 месеца в ареста.

Георги Георгиев твърди, че от юни до 5 декември, когато е атентатът срещу Качиков, напрежението между тях не стихва. „Дългия и приближените му направиха стотици опити да провокират и мен, и Каруцата – обяснява Гърдата. – Търсих помощ от Криминалния отдел, но нищо не последва. Затова реших да помоля лично началника на полицейската дирекция в Сливен да спре тези хора да се занимават с мен и той обеща: „Ще направя всичко възможно“. За съжаление обаче това се оказа поредното празно обещание, а и няма как да е иначе. Всеобщо достояние са близките отношения на въпросния началник с Качиков.“

Георги разказва още, че веднага след скандала с Дългия е запален мерце-десът му. „В Сливен са опожарени около 10-15 автомобила и всичките те са на хора, с които Васил има конфликти“, допълва Георги. Той иска заедно с Качиков да се явят на детектор на лъжата и най-после да се изясни кой кого е нападнал пред офиса на лихварската къща.

Георги Георгиев е на 28 години и е възпитаник на спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен. До миналата година се е състезавал за немски клубен отбор в град Бад Кроиснах, който е недалеч от Франкфурт. Прякорът Гърдата му е лепнат още в ранните детски години.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Набеденият за стрелбата по Васил Качиков – Георги Гърдата: Полицията пази Качика!

  1. Бориклечката Отговор

    24.12.2013 в 11:59

    Дойде Коледа и Сумисти,Гърди,Гъзове и вся останлая сволач започнаха да дават интервюта,кой от болница,кой от затвора.И всичките едни такива невинни.Всички убити сами са си виновни,що се раждат в България,където всеки може да бъде убит срещу 2 месеца условно.На всички престъпници друг е виновен за съдбата,та те до вчера са били в библиотеката.Ние обществото сме виновни че търпим тая измет,но има и радостни моменти….те се избиват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *