Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

На 45 години паметта се скапва

Паметта ни се скапва още на 45 години

Оказа се, че паметта и логическото ни мислене се прецакват още на 45 години. Това установиха френски и британски учени, които от десет години изследват паметта и логическото мислене при хората над 45 год. възраст. Специалистите  наблюдавали около 7400 души на възраст от 45 до 70 години, които през различен времеви период е трябвало да се справят със специфични задачи. Един от тестовете,  на които били подложени доброволците в експеримента е за 1 минута да попълнят всички животни, за които се сетят.

При офис служителите паметта и мисловните процеси отслабват по-бързо

По –  късно пък отново в рамките на 60 сек. те трябвало  да напишат максималния брой думи с начална буква „S“. Освен тези задачи с по игрови характер хората били подложени и на няколко по – сложни теста с логически и или математически характер. С неохота специалистите установили, че дори при най – младите участници паметта и логическото мислене се скапват през 10 год. период. При по -възрастните хора съвсем очаквано пък деменцията тече с пълна сила.

Интересно е заключението на учените, че  с по  –  голяма сила процесът на отслабване на паметта и логическото мислене се проявява при хората, които се занимават с административни дейности. Това явление учените обясняват с факта, че тези хора работят при относително постоянни условия и то в офис среда.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *