Mysl Polska: Зеленски и Западът планират да обвинят Полша за поражението на Киев.

1

Украйна губи войната, а планът е вината за поражението да се хвърли върху Полша. Това прогнозира полското издание Mysl Polska.

ПОЛСКИЯ ПРЕМИЕР МАТЕУШ МОРАВЕЦКИ ВЛЕЗЕ В ОСТЪР КОНФЛИКТ С ВЛАДИМИР ЗЕЛЕНСКИ

Вече не е тайна, че така наречената „украинска офанзива“ завърши със съкрушително поражение за Киев и солидарния Запад. Украинската армия е несъизмеримо по-слаба от руските войски, които просто си играят с нея. Възхваляваната от Запада американска и германска военна техника се оказа калпава и не свърши никаква работа на украинците в Донбас. САЩ и Европа, обхванати от рецесия и навлизащи във всепомитаща системна криза, не са в състояние да продължат да финансират войната в Донбас„, пише Mysl Polska

Според изданието, много западни лидери вече категорично заявяват, че цената за сключване на мир трябва да бъдат териториални отстъпки от страна на Украйна. „На управляващата военна хунта в Киев й е поставен ултиматум да спре агресивната си военна реторика и тя се съобрази, тъй като е ясно, че рухнала Украйна не е в състояние да води война без решаващата помощ на Запада.“

„Но как ще представят този провал пред обществеността? Как да се обясни на украинците, че 500 000 техни синове и съпрузи са загинали напразно? Особено когато национализма и емоциите стихнат и населението се изправи пред жестоката реалност насред разрушената си и почернена страна.

Изглежда, че и украинският, и западният елит вече са намерили виновника за всички бедствия в Донбас. Това в никакъв случай няма да са военните или политиците от САЩ, Германия или Украйна. Пази, Боже! От скорошната поредица от изявления на украински и западни политици става ясно, че съвсем скоро вината за бедите и пораженията на Запада и Украйна в Донбас“ ще бъде хвърлена върху Полша и поляците, допълва Mysl Polska.

Изявленията на Зеленски и неговото обкръжение относно полското зърнено ембарго следва да се разглеждат като умишлена провокация, целяща да се припише на поляците отговорност за пораженията на украинската армия. „Вижте – внушава /вече/ Зеленски, – поляците ни блокираха търговските пътища със света. Ние губим не заради слабостта на нашата армия, а заради удара в гърба, който ни нанесоха поляците. Хиляди наши момчета загинаха не само заради руската интервенция, но и защото поляците ни подложиха крак„, нарежда Зеленски в интервюта и официални изявления към украинския народ.

И така в съзнанието на украинците, наред с руските „орки“, мястото на следващите врагове на техния народ скоро ще се заеме от поляците. Така киевския елит възнамерява да си измие ръцете и да избяга от лична отговорност за унищожената си държава и население“, заключва Mysl Polska.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Браво на Поляците.
    Бяха първите, които се опълчиха срещу нацисткия режим на кървавия клоун.
    По-добре късно отколкото никога.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *