Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

МВР = СИК! Столичен полицай: Шефове ни карат да рекетираме фирми!

подкуп

Анонимен служител от столично звено на МВР заяви пред журналисти, че полицейски шефове изнудват фирми, като започват икономически разследвания срещу тях. Имало директори на различни отдели, които карали подчинените си да започват досъдебни производства срещу набелязаните жертви и след това да си искат „подаръци”, за да го прекратят.

„Нещата са много по – черни, отколкото изглеждат отстрани. Например аз не искам да се занимавам с подобни неща, но откажа ли на началника, това значи, че ще ме забият в девета глуха с най – гадните случаи и по този начин на практика ще се прекрати кариерното ми развитие” – разкрива униформеният.

полиция

Той допълва, че тези практики били сред най – честите причини, голяма част от полицаите да не искат да постъпват на служба в специализираните екипи между ДАНС, МВР и прокуратурата. Всеки желаещ да се запише в тези звена трябвало да премине тест с детектор на лъжата и мнозина се отказали, защото се притеснявали да не се издадат.

В порочния кръг отказвали да влязат и много от младите полицаи, които скоро са постъпили на служба. Надъханите младоци приемали особено неприятно заповедите на не закачат един или друг. Друго често срещано явление било, че когато има разследване срещу дадена фирма, изплатила задълженията си, следствието било поверявано на неопитни полицаи, които лесно можели да бъдат измамени поради липсата на рутина.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=37JwnHppefo

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за МВР = СИК! Столичен полицай: Шефове ни карат да рекетираме фирми!

  1. ffff Отговор

    01.08.2012 в 13:58

    .|. za ceco boko i prochie

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *