Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

МВР получава дарения от Христо Ковачки и скандалната „Юлен“ АД

CVМВР получава всеки месец дарения от фирми, част от които са собственост на подсъдими и бивши арестанти. Сред благодетелите на ведомството на Цветан Цветанов са Христо Ковачки и скандалната фирма „Юлен”, пише вестник „Сега”. Проверката на изданието обхваща периода на управлението на ГЕРБ.

Осъденият условно за източване на над 16 млн.лева Ковачки захранва с гориво полицейското управление в Перник. От август 2009 до момента, ТЕЦ „Бобов дол” е осигурило над 15 тона гориво за нуждите на районното.

Пернишкото РПУ е получавало канцеларски материали през 2010 от зетят на Христо Ковачки – Никифор Вангелов, арестуван при акция „Недосегаемите” . Срещу него бяха

Ковачки се отчита пред РПУ - Перник

Ковачки се отчита пред РПУ – Перник

 повдигнати обвинения за източване на ДДС, но липсата на доказателства му осигуриха свободата.

Скандалната фирма „Юлен” , която незаконно застрои територии в Пирин, част от НАТУРА 2000, дарява всеки месец по 300 литра бензин на полицията в Благоевград. Въпреки сигналите на природозащитници, екоминистърката Нона Караджова заяви, че ще променят закона за концесиите, за да не се налага на „Юлен” да събарят незаконно изградените ски- съоръжения в Пирин.

Сред големите дарители на МВР е „Лукойл България”, чийто директор Валентин Златев е от близкото обкръжение на Бойко Борисов. Компанията е осигурила екипировка на стойност над 10 млн.лева на отдела за борба с тероризма, както и гориво за полицията в Бургас.
Чалга – гигантът „Пайнер” е подарил компютърна техника за полицията в Благоевград.

Най- големият благодетел на МВР е „БМВ”, която е направила различни дарения на обща стойност над 2 млн.лева.

Освен от големи компании, МВР е получавало помощ, под формата на бензин, дори и от дребни търговци. Търговец на кожи от село край Гоце Делчев, например, цяла година е снабдявал с бензин местното РПУ с по 25 литра на месец.

Бирени компании, строителни и дърводобивни фирми, също са се отчитали пред МВР с дарения, най- вече под формата на гориво. Ведомството на Цветан Цветанов разполага с годишен бюджет от 1, 5 млрд.лева, което го превръща в най- богатото министерство.

Правителството на ГЕРБ иска да узакони престъплението на „Юлен“. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *