Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мутробарокът превзе строителството у нас!

mutro-barok1

Мутро барок се нарича най-актуалното течение в родната архитектура

Природозащитници скочиха срещу строителството на палат в модерния у нас стил мутробарок, в защитена територия край Велико Търново. Те, най-вероятно с основание смятат, че дворецът се строи без коректна/ разбирайте – без да е купена/ оценка за въздействието върху околната среда. А основания им дава фактът, че частният дворец никне не къде да е, а в територия, включена в „Натура 2000”. В нея има редки и защитени растителни и животински видове. Инвеститорът в този имот е приятелят на фолк певицата Галена – Галин Атанасов, а също и брат му Кристиян.

В България газенето на законите и природата е въпрос на чест. Особено у замогналите се по един или друг начин. В норма се mutro-barok2превърна и вкусът на много от новобогаташите – те харесват силиконовите цицорести чалга певачки, които неистово се стремят да се сдобият с харизма на проститутки. Проституират и с нотите без да им трепне окото. Но дамите не са виновни – щом като у нас има толкова голяма публика със сетива само за подобен вид „изкуство”.

Всеки си има право на вкус. Нещата обаче дразнят много, защото и певачките и загладилите косъма техни приятелчета, вече отказват да стъпват по земята. И започнаха да мачкат не само по-нисшите от тях, но и природата.

България е само на една педя разстояние от родината на демокрацията – Елада. Но странно защо, не сме прихванали нищо от тази близост. В страна като нашата, където гражданско общество няма макар и 20 години след падането на пречките за формирането му, май само еко защитниците вършат някаква работа на ползу роду. Великотърновските еколози са разпратили сигнали и писма до главния прокурор, до министърпредседателя, както и до министъра на околната среда и водите Нона Караджова.

Както се разбира – малко са позакъснели. Едва ли някой ще тръгне да събаря вече построения палат на Галена и Галин. Но ако успеят да спрат други мераклии да направят същото – пак ще има полза.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Мутробарокът превзе строителството у нас!

  1. Гената Отговор

    30.03.2010 в 14:43

    Ебахта у завистливите хора. бачкай и ти ще чукаш наред и живееш в замък. спаружени злобари :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *