Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мутри с бухалки ще ни „разясняват“ за кого да гласуваме наесен – видео

izboriЦели избирателни комисии ще се купуват за местния и президентския вот наесен. Партиите ще залагат на сигурно, като вместо да плащат поединично на гласоподавател, ще пазаруват изборни секции. За целта са наети криминално проявени лица, които хем ще сплашват, хем ще раздават купища пари на участниците в изборните комисии.

 Докато партиите ни баламосват, че още няма да обявяват кандидатури, техните емисари вече обикалят малките населени места и спазаряват вота. Търсят се и нелегални печатници в съседните страни, където да се изработят фалшиви бюлетини, шушука се в кулоарите на

Емисарите купуват директно цели изборни секции

Емисарите купуват директно цели изборни секции

 парламента.

Ще се дават пари на ръка на председателите на комисиите, а те самите вече ще умуват как да натаманят успеха на най- щедрата политическа сила. Важното е накрая да има положителен резултат. В случай, че пратениците се натъкнат на честен шеф на комисия, в действие ще влязат заплахи и, като крайна мярка, физическа саморазправа. Емисарите ще бъдат подбрани от престъпния контингент – да е сигурно, че няма да си поплюват.

По селата направо рекетират хората като ги заплашват, че ще разкрият някоя мръсна тайна – я любовници, я укриване на доходи. На партиите им е ясно, че дори да дойдат

Ще се печатат фалшиви бюлетини в съседна страна

Ще се печатат фалшиви бюлетини в съседна страна

наблюдатели от чужбина, изобщо няма да стигнат до по- затънтените места на татковината – най- вече, защото кметовете така и не построили пътища до там.

Както скандално.нет писа наскоро, по ромските махали също вече тече трескава подготовка за изборите. Пратениците на партиите се надпреварват да ухажват ромските лидери, които обаче доста са се изхитрили покрай дългогодишната си практика в търговията с гласове. Затова от партийните централи обмислят да им секнат кранчето и да си купят директно цялата секция.

Електронното гласуване допълнително ще улесни нагаждането на вота. Генералната репетиция по време на преброяването показа, че активните граждани  предпочитат да използват новите технологии, за да си спестят главоболия. Не е ясно обаче как, ако гласуваш по интернет, ще си сигурен, че  без да знаеш, някой няма да пусне бюлетина от твое име в изборната секция. Както и обратното, да се гласува по  два пъти – по електронен път и на място. Това направо развързва ръцете на комисиите да фалшифицират наред изборните списъци.

Порочните практики за търговия с гласове – и на тези избори. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *