Мутри на Румен Пашата охраняват Цветанов

0
Цецо Ухото е пазен от въоръжени гавази на „Боду COT", охранителна фирма на Румен Пашата
Цецо Ухото е пазен от въоръжени гавази на „Боду COT“, охранителна фирма на Румен Пашата

  Бившият МВР шеф Цветан Генчев Цветанов ползва услугите на частни гардове от охранителната фирма на Румен Николов – Пашата „Боду COT“, след като неотдавна държавната му охрана от НСО бе свалена с мотив, че той няма защо повече да бъде пазен.

Бившата барета Божидар Проданов, подсъдим за убийството на арестанта Пламен Куцаров, е сред ВИП гардовете на Цветан Цветанов. Уволненият от ГДБОП полицай напоследък е засичан в компанията на мастития гербер
Бившата барета Божидар Проданов, подсъдим за убийството на арестанта Пламен Куцаров, е сред ВИП гардовете на Цветан Цветанов. Уволненият от ГДБОП полицай напоследък е засичан в компанията на мастития гербер

Съседи на скандалния депутат от ГЕРБ, прочул се с незаконното подслушване на политически противници, бизнесмени и журналисти, разкриват пред журналисти, че Цветанов продължава да блокира столичния квартал „Изток“ всяка сутрин и вечер, когато излиза и съответно се прибира в най-лъскавото от 5-те си жилиица.

„Няколко въоръжени гавази завардват улицата пред блока, докато Цветанов се качи в бронираното „Ауди“ А8, купено от ГЕРБ с държавната субсидия на партията. Пазят го петима гардове с бръснати глави и със слушалки на ушите. Лимузината се ескортира от джип БМВ Х5. Охранителите не са от НСО, това са частни бодигардове, които доскоро пазеха боса от СИК Румен Николов – Пашата“, категорични са информирани комшии на Цецо Ухото, повечето от които са действащи служители на МВР. Те предполагат, че Румен Пашата е предоставил безвъзмездно мутрите си на Цветанов, за да го пазят от народната любов.

Само преди 2 седмици държавната охрана на Цветан Цветанов, съставена от 16 (шестнайсет!) служители на НСО, бе свалена, след като вътрешният министър Цветлин Йовчев призна, че няма реална опасност за сигурността на мастития гербер. Справкана разузнавателната общност установи, че за последната година има отправени само четири заплашителни сигнала срещу Цецо Ухото, всичките дело на пияни и психично болни хора, които дори не са от София. Охраната на Цветанов струваше 40 000 лева месечно на държавата а сега сметката очевидно се плаща от мафиотския бос Румен Николов – Пашата. Сред въоръжените телохранители на Цветан Цветанов са и двама бивши командоси, които преди години са служили в отряда на Пашата в СОБТ. Преди да се превърне в гангстерски авторитет и контрабандист №1 на цигари, Румен Николов бе сред влиятелните командири на „червените барети“.

Румен Николов - Пашата
Румен Николов – Пашата

Информиран източник разкри, че сред ВИП гардовете на Цветан Цветанов е бившият служител на ГДБОП Божидар Проданов, замесен в мистериозната смърт на Пламен Куцаров, загинал през януари 2009 г. при неизяснени обстоятелства в полицейски автомобил броени часове след като бе арестуван за отвличане. Часове по-късно килър ликвидира люлинския бандит Йордан Цонков – Джиджи. След кървавата жътва няколко антимафиоти бяха отстранени от ГДБОП, а Божидар Проданов и колегата му Ирен Вълев бяха привлечени като обвиняеми по делото за смъртта на арестанта Куцаров.

Според информатора ни Божидар Проданов придружава Цветанов в провинцията за тайни срещи на Цецо Ухото. Така например преди седмица замесеният в смъртта на Пламен Куцаров антимафиот бил в компанията на Цветанов в село Гинци. В тамошна ловна хижа бившият вътрешен министър се видял с Искра Фидосова и с депутата от ГЕРБ Пламен Нунев. Мълви се, че сред гардовете на Цветан Цветанов е и племенникът на еврокомисар Кристалина Георгиева – Виктор Кинов, арестуван преди година за рекет над бизнесдама, но набързо оправдан от съда.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *