Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мутри и „червени“ отрочета контролират заведенията в София

barМутри и отрочета на бивши високопоставени партийци контролират повече от половината увеселителни заведения в столицата. Случаен човек не може да стане собственик на луксозен бар или дискотека – най- малкото трябва да плаща процент на мутрите, за да не изгори – буквално – инвестицията му.

Сикаджиите Красимир и Николай Маринови – Маргините директно

Маргините са сред лидерите в столицата

Маргините са сред лидерите в столицата

или, в повечето случаи чрез подставени лица, държат едни от най- известните и лъскави столични заведения. Братята, които наскоро бяха оправдани в поръчителство на убийства, пряко участват в управлението на чалготеката „ Гранд де лукс”, бившето „Дали” зад Ректората на Софийския университет. Дискотека „ Ескейп” също се намира под прекия контрол на Маргините.

Веселин Панев, по прякор Весо Парцала, е едно от известните лица, за които се знае, че върти заведения на Маринови. Екс- съпругът на Деси Зидарова управлява „Шоколад” на Раковска, както и кафенето до Археологическия музей „Музеума”. Арестуваният преди седмица Петър Стоянов- Пешо Сумиста, също контролира заведения на Маргините, като „Куатро” в Студентски град.

Пепи Лашов, близък приятел на Георги Илиев

Пепи Лашов, близък приятел на Георги Илиев

Бивши ВИС- аджии държат също доста голяма част от местата за забавление в столицата. Най- известният от тях е Пепи Лашов, собственик на „Буда бар”, чалготеката „ Най клуб”, както и реномираните ресторанти „ Петър Първи”, „Москва” и много други. Дани Графа – също сред любимците на покойния Георги Илиев, навремето движеше „Интрига”, „ Алиби” и „Гарбо”, а днес притежава единствено култовото заведение „Апартамента”.

Освен при мутрите, в началото на 90- те парите са съсредоточени в джобовете на хора свързани с ДС или принадлежащи на стари „червени” родове. Едни от най- емблематичните клубове в София като „ Червило”, „Блак Лейбъл”, „Моно” , са създадени от Лъчезар

"Червило"

„Червило“

Захариев- Лъчо и негови партньори. Същите тези хора са имали преди това брокерска фирма, през която са се перяли капиталите на партийни другари и бивши ДС- агенти. С днешна дата, един от групичката на Лъчо – Георги Христов- Жужо притежава „Блак Лейбъл” и „Червило”.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *