Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мутренските набези продължават – нови палежи на автомобили в София

Пореден случай на умишлено запалени автомобили в София – този път в жк. „Люлин”. Подпалена е една кола, но огънят се прехвърля върху още две. Набезите бяха приписани от МВР на предполагаем пироман.

Най- лесно е престъпление да се лепне на някой перко, маниак или бездомник. Държавата изобилства от тях, а те са напълно беззащитни, на дъното на обществената прослойка. Изгорените автомобили обаче вече са 28 само за един месец.

Има две други версии на МВР – война между застрахователни компании или битка за паркоместа. При такива случаи обаче държавата гледа да не се бърка. Защото понякога самото правителство е обвързано с някоя от враждуващите страни. А не трябва да забравяме, че премиерът е бил свързан в миналото с такива кръгове. Прословутата акция „Октопод”  пък се оказа не толкова насочена към конкретни лица, колкото към застрахователната

Палежите се насочиха към "Люлин"

компания, за която работят. После пък новата разпоредба да не се лепят стикерите на застрахователите на стъклото на автомобилите, се оказа поредната закачка между управляващите и този бранш.

Не е тайна, че застрахователните компании у нас са закърмени с парите на бившите силови групировки. И хората, които ги управляват – също. Няма как подобни субекти да се освободят от мутренските си навици за набиране на нови клиенти и удари срещу конкуренцията. Как обаче Цветанов да признае мафиотска саморазправа, като самият той прокламира победата над организираната престъпност ?

Преди дни МВР уж арестува някакъв пироман, но още същата вечер имаше нови палежи. На много места вече живущите се организират и се редуват през нощта да пазят автомобилите си. Пълен абсурд! Щом държавата обаче не може да гарантира сигурността на гражданите и тяхната собственост, на хората им се налага да се погрижат сами за защитата си. Подобни порядки са типични за първобитно- племенния  строй – когато мъжете пазят селото, да не би да ги нападнат и им плячкосат имуществото.

Много заподозрени, виновните обаче продължават да палят. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *